Chanel lanceert de special eyewear collectie Miroir

Omdat Miss Coco Chanel “herself” dol was op spiegels is dit thema gekozen voor de nieuwste collectie van Chanel. De Miroir collectie is komend najaar terug te zien als sieraden-, tassen- en haute couture lijn. Daarnaast is er ook een Miroir eyewear collectie ontworpen, bestaande uit drie zonnebrillen en twee gewone monturen. Geïnspireerd op het reflecterende materiaal hebben alle modellen op de zijkanten van de bril een schitterende spiegelplaat waar het Chanel logo op vernieuwde wijze is in gelaserd. Zoals het Chanel betaamt, hebben de brillen een sublieme pasvorm, zijn ze van hoogwaardige kwaliteit en tot in het detail afgewerkt. Zo is de spiegelplaat ook aan de binnenzijde geplaatst, zodat de bril net zo mooi aan binnenkant is als aan de buitenkant.

Coco Chanel hield ervan omgeven te worden door spiegels. Zo ingenieus en mysterieus als ze was, genoot ze ervan om bijvoorbeeld tijdens haar shows haar creaties vanuit veel verschillende hoeken te kunnen bewonderen. Met als bijkomend voordeel dat ze de reacties van de klanten en pers goed kon zien zonder zelf gezien te worden.

De Mirroir eyewear collectie wordt gekenmerkt door een puur en licht ontwerp met een glimmend en fris kleurenpallet. Naast zwarte en bruine modellen zijn ook tinten als azuurblauw, cyclaam en wit gebruikt. Modellen als de trendy Cat-Eye, refererend aan de jaren ’80, en de immer populaire pilotenbril zijn in een luxe en fris Chanel jasje gestoken. Het spiegeleffect wordt nog eens versterkt door het subtiele spiegellaagje op de lenzen. Ook de gewone monturen zijn licht in materiaal en vorm en hebben een zeer frisse uitstraling. Beide brillen hebben een rechthoekig front, de ene keer van metaal, de andere keer van kunststof. Bijna alle modellen zijn unisex, een trend die vandaag de dag weer veel wordt gesignaleerd.

Bij alle monturen uit de Miroir collectie wordt een bijpassende koker geleverd. Gemaakt van spiegelend leer waarop het overbekende matelasse motief van Chanel is gestikt. Linksonder is subtiel de handtekening van het modehuis aangebracht.“