De pro-versie onder de skibrillen

De ID2 ski- en snowboardbril van Adidas Eyewear, die al meermaals in de prijzen is gevallen, gaat op het vlak van brillentechnologie nog een stapje verder. Dankzij technische vooruitgang en een volledig nieuw filteraanpassingssysteem wordt er een professionele versie van de klassieke skibril op de markt gebracht. De nieuwe ID2 pro zal veeleisende snowboarders en mountainbikers met verstomming slaan – en dan vooral het MG ontwerp met de initialen van Marko Grilc, de Adidas Eyewear pro snowboarder en winnaar van Air&Style 2009.

 

Sinds de eerste lancering in 2008 staat de Adidas Eyewear ID2 skibril in het middelpunt van de belangstelling, met dank aan de Red Dot Design Award en de ispo Boardsports Award als erkenning voor de innovatieve technologie en het prachtige design. Deze bril met uniek 2-frame leveling systeem, die met een helm gecombineerd kan worden, gaat nu nog een stapje verder: een innovatief nieuw filteraanpassingssysteem waarmee de drager onmiddellijk op veranderende weersomstandigheden kan reageren.

 

Gewoon twee keer klikken
Naast de 2-frame leveling technologie heeft de ID2 pro ook een geavanceerd filteraanpassingssysteem, waarmee je de bril nog gemakkelijker en sneller aan de zichtbaarheid kunt aanpassen. De ID2 basisfilter is een LST Bright die een helder effect geeft en toch nog veel licht absorbeert. Daarom is hij ideaal voor gebruik bij mist en wazig licht. Als boven de berg of je pad vervolgens de zon ineens doorbreekt, heb je een donkerdere filter nodig. Door twee keer te klikken, kun je snel de tweede LST actieve zilverfilter op het voorste deel klikken en hem van buitenaf bovenop de basisfilter plaatsen. Met één hand klik je de donkerdere filter boven- en onderaan in het frame en je krijgt meteen een veel helderdere blik. Goed nieuws voor iedereen die al een ID2 heeft: de extra filter past ook op het huidige ID2 model.

Extra technische snufjes
De andere functies van de ID2 pro zijn ook indrukwekkend: ventilatiesysteem, waterafstotende laag en een Nano-Foam uitwerking bij de ventilatieopeningen voor een droge binnenkant en condensvrij zicht. De weerbestendige filters van hoge kwaliteit bieden honderd procent uv-bescherming en onbelemmerd zicht. De basisfilter kan ook snel en gemakkelijk vervangen worden. De zachte schuimpadding en verstelbare hoofdband met siliconenlaag maken de bril comfortabel om te dragen. Voor alle wintersportliefhebbers met bril kan de ID2 pro ook met een geslepen inzet uitgerust worden. Zowel het MG ontwerp met de initialen van professioneel snowboarder Marko Grilc en de ID2 pro zijn verkrijgbaar in zwart/groen, zwart/wit en wit/zwart.

 

Ga voor meer informatie over Adidas Eyewear en de ID2 pro naar de website www.adidas.com/eyewear.