De World Design collecties van Nomad

De Nomad collecties kunnen worden samengevat als “World Design”. De bron van inspiratie zijn steden, landen, culturen en tradities over de hele wereld. Een design dat een blik op de wereld biedt: World Design!

New York

New York is een stad die er nooit in faalt ons te verbazen met haar gigantische aanbod van gebouwen en is de inspiratie achter de New York collectie. De stad die nooit slaapt, krioelt van idee??n en energie. Een smeltkroes van culturen en trends, waar reeds veel artistieke en creatieve stromingen ontstaan zijn. Het is dan ook geen verrassing dat de ontwerper deze bestemming heeft uitgekozen als inspiratiebron voor het nieuwste heren brillen concept van Nomad.

New York bestaat uit zes modellen (twee metalen volrand modellen, twee modellen met nylor en metaal en twee acetaat modellen). Het rechthoekige veerontwerp met een lange verticale uitsparing geeft de verticale en strakke gebouwen in New York symbolisch weer. Een felle kleur die de verbinding vormt tussen de veer en het hoekstuk zorgt voor een subtiel excentriek montuur. Elk model is verkrijgbaar in vier kleuren.

Helsinki

Helsinki straalt Noordse eenvoud en zuiverheid uit en het uitgangspunt voor het nieuwe vrouwelijke concept. Als er “?n discipline is waarop de Finnen trots zijn, is het wel design. Het is een begrip en het lijkt op de inwoners die waarden zoals eenvoud,  functionaliteit en dichtbij de natuur leven, erg belangrijk vinden. De lijnen zijn puur en zacht zodat ze het best passen bij het vrouwelijke gezicht. Helsinki is een stijl die geheel in het teken staat van vrouwelijke elegantie.

Het vrouwelijke concept HELSINKI bestaat uit zes modellen (twee metalen volrand modellen, twee modellen met nylor en metaal en twee acetaat modellen) De veren zijn gemaakt van twee kleuren acetaat, waarbij een gedeelte doorzichtig blijft, waardoor het op matglas lijkt. Het concept is,verdeeld over de verschillende modellen,verkrijgbaar in een twaalftal kleuren.

Meer informatie: www.bobos.nl

nomad3