Derapage lanceert Tornado HP

Op de Optical Fair in Tokyo zal Derapage zijn tornado HP lanceren – High Protection zonnebrillen met een verbeterde bescherming tegen zonnestralen. Het vernieuwde uit drie lagen bestaand assembleersysteem vormt, samen met de kwaliteitsglazen van Zeiss, een revolutionair montuur. De brede modellen en vormen omvatten en beschermen de ogen optimaal tegen het verblindende en veranderlijke zonlicht. Comfortabele en kenmerkende brillen, voor dagelijks gebruik.

Om maximum comfort en stevigheid te geven, zit de chemisch bewerkte stalen zijkant in een huls van zacht natuurrubber. De nieuwe siliconen pads zijn breed en zacht, en laten geen afdruk in het gezicht achter. Ze zijn bovendien zeer praktisch omdat men ze er heel gemakkelijk op en af kan schuiven. De Tornado HP past heel goed om de Zeiss zonneglazen die getest zijn op geavanceerde optische perfectie en zo een betere bescherming van ogen en zicht garanderen. Op de allereerste plaats moeten zonnebrillen de ogen tegen de zonnestralen beschermen. Bovendien moeten zonnebrillen ook, net als bij brillen op recept,  je ogen en zicht beschermen wanneer je door het glas kijkt. De gezondheid van je ogen is een serieuze zaak die elke dag volledige bescherming vereisen.

Een opmerking van Giovanni Vitaloni, de Managing Director van Nico-design  – het bedrijf dat Tornado HP uitvond: “De Tornado was zo’n geavanceerd stuk techniek, waarbij de zonneglas versie absoluut moest samengaan met topkwaliteit lenzen. Daarom dachten we ook aan Zeiss, die het project omhelsde en vandaag zijn we blij een gezamenlijke onderneming te lanceren die twee gebieden waarin beide uitblinken samenbrengt om een technologisch product van topkwaliteit te creëren, maar wel ontworpen voor dagelijks gebruik”.

Een Tornado is een revolutionair montuur dat niet gelast is en uit meerdere lagen bestaat. Drie verschillende ultra dunne stalen lagen samengedrukt door een origineel systeem van micro-fixatie afkomstig uit de micro-techniek van top-juwelierswerk. Een gepatenteerd product, 100% Italiaans in stijl, vakmanschap en assemblage. High-tech brillen ontworpen voor hun lichtheid en
onverwoestbaarheid, met een zuivere en zelfbewuste look.

“Op het moment is Bluez de beste anti-schittering zonnebril, met de laagste reflectie-index aan de binnenkant”, zegt Michele d’Adamo, Managing Director van Carl Zeiss Vision Sunlens. “Alle procédés van Zeiss zijn het resultaat van lang en nauwgezet onderzoek, dat ons in staat stelt wereldwijd de beste optiek op brillengebied te garanderen. De onbetwistbare kwaliteit van onze lenzen en het vernieuwend ontwerp van Tornado HP blijken de winnende formule te zijn, een joint venture die een uitstekende prestatie heeft opgeleverd. Het project was precies wat we wilden, eens te meer de nadruk leggend op het exclusieve kaliber van de partners die we zoeken”, aldus Michele d’Adamo.