Een nieuw ultralicht gevoel in de bergen

Een maximum aan functionaliteit en een minimum aan gewicht. Adidas eyewear breidt de succesvolle TERREXTM-reeks uit met een licht en nauw aansluitend outdoormodel. Deze bril maakt een optimaal gezichtsveld mogelijk voor “extreme” bergbeklimmers en speedhikers, maar ook aan wie aan bergbeklimming doet in zijn vrije tijd.

Licht en snel. Dat zijn de belangrijkste vereisten voor een hedendaagse outdooruitrusting. Er wordt topkwaliteit verwacht, de lichtheid zorgt voor de finishing touch. Met de lancering van de TERREXTM FAST biedt adidas eyewear nu een bergsportbril die verder gaat dan die vereisten. Alix von Melle, een Duitse die aan extreem klimmen doet, heeft de TERREXTM FAST getest voor de bril op de markt werd gebracht.

Doordat de TERREXTM FAST is vervaardigd uit het extreem lichte en splintervrije materiaal SPX, voel je amper dat je de bril op je neus hebt. De neussteunen en brilpootjes kunnen elk apart worden afgesteld om een perfecte pasvorm te garanderen. “De TERREXTM FAST past ook op smallere gezichtjes, de pasvorm is perfect,” legt de Oostenrijkse bergbeklimster Gerlinde Kaltenbrunner uit. Ze gaat in juni 2011 de uitdaging aan met de K2, de laatste van de 14 bergtoppen van achtduizend meter op haar lijst. “De TERREXTM FAST is mijn vaste partner op de K2.”

Als je hoge bergen beklimt, worden je ogen blootgesteld aan specifieke risico”s, zoals uv-licht en extreme weersomstandigheden. De TERREXTM FAST is uitgerust met een montuur van schuimrubber dat je kunt vastklikken achter het voorste gedeelte en dat dicht aansluit bij het gezicht. Dit beschermt je ogen echt tegen uv-stralen, vochtige of koude lucht en tegen sneeuw en ijskristallen. De werking van de filtertechnologie van LST” is bewezen en garandeert ook een maximale bescherming tegen felle uv-stralen. Contrasten worden versterkt en lichtnuances vervaagd, waardoor je je volgende beweging op de rotsen precies en snel kunt inschatten. Toch kan het weer onderweg naar de top erg snel omslaan. Daarom kunnen de filters gemakkelijk vervangen worden door oranje filters, als mist of wolken onaangekondigd afdalen. Zo heeft de bergbeklimmer weer een perfect zicht. De sterke welving van de filters maakt ook een extreem breed gezichtsveld mogelijk.

Het basismodel TERREXTM Swift wordt geleverd zonder montuur van schuimrubber, vervangingsfilters en hoofdband en is daardoor een lichter en veelzijdig model in de winkels. Kleuren: zwart/zwart, chocoladebruin/zwart, ijzig blauw/bruin en zilver/zwart. Voor wie een correctie van het gezichtsvermogen nodig heeft, kunnen beide outdoormodellen worden voorzien van een optisch inzetstuk van adidas eyewear ” the Performance Insert”. De opticien kan de TERREXTM FAST & TERREXTM SWIFT ook voorzien van rechtstreekse beglazing.

Zoals alle andere modellen van de collectie van adidas eyewear, worden ook de modellen van TERREXTM FAST en TERREXTM Swift vervaardigd door de vermaarde brillenproducent Silhouette International in Oostenrijk. Voor meer informatie over de nieuwe terrex modellen, surf naar de microsite van adidas eyewear www.adidas.com/eyewear/outdoor.