Europeesche Verzekeringen ‘verliest’ zonnebrillen op luchthavens

De bril staat al jaren op nummer een in de top vijf van meest verloren, zoekgeraakte of beschadigde voorwerpen tijdens de zomervakantie. Ook vergeet men de zonnebril vaak in de koffer te stoppen. Om dit onder de aandacht te brengen ‘verloor’ Europeesche Verzekeringen twee weken geleden 8.000 zonnebrillen op de Nederlandse luchthavens van Schiphol, Rotterdam, Eindhoven, Eelde en Maastricht.

Overal verspreid lagen de zonnebrillen, zogenaamd als verloren voorwerpen, voor het grijpen. Met deze actie wil de Europeesche reizigers erop wijzen dat ze deze zomer goed op hun bril moeten letten.

“Uit ons zomeronderzoek kwam ook dit jaar weer naar voren dat de zonnebril vaak per ongeluk niet in de koffer meegaat. De reizigers die op zaterdag een nieuwe bril hebben gevonden, kunnen door deze actie hun ogen in ieder geval weer goed beschermen tegen de felle zon. En hopelijk is het meteen een geheugensteuntje voor een volgende vakantie,” zegt Ernst van Donselaar, Hoofd Marketing van Europeesche Verzekeringen.

Uit het zomeronderzoek van de Europeesche is ook gebleken dat 1 op de 10 Nederlanders geen reisverzekering afsluit, vaak simpelweg doordat men het vergeet. Reizigers lopen dan het risico tijdens hun vakantie onverwacht voor hoge kosten komen te staan.“