Fossil introduceert eyewear

Het merk Fossil breidt zijn assortiment uit met een collectie eyewear. Uiteraard met de vertrouwde Fossil Vintage touch! Net als de horloges, sieraden en lederwaren van Fossil, worden ook de zonnebrillen en correctiemonturen vanuit het Benelux-hoofdkantoor in Doetinchem ondersteund.
Dat Fossil de afgelopen jaren een enorme groeispurt heeft ondergaan, is niet ongemerkt gebleven. Het merk, dat haar naamsbekendheid in twee jaar tijd zag groeien met 55% (bron: Elsevier lifestyle onderzoek 2007 ), is een begrip aan het worden op het gebied van accessoires. Gericht op een goede prijs-kwaliteit verhouding maakt Fossil gebruik van mooie materialen en prachtige vormen, waarbij moderne details worden gecombineerd met vintage-invloeden.

Fossil correctiemonturen: Vintage look met oog voor detail
In de nieuwe correctiemonturen van Fossil worden klassieke elementen gecombineerd met modern design. De look is geïnspireerd op ontwerpen uit de jaren ‘50. Rustige kleuren als zwart, bruin en havanna zetten de toon. De brillen, voorzien van eenvoudige kleuren en vormen, onderscheiden zich tegelijkertijd door een scala aan details. Zo is bijvoorbeeld het glas aan de zijkant niet aan het montuur bevestigd, maar heeft het een speelse opening.

Opvallend is dat in de monturen accenten terugkomen die ook bij andere productgroepen van Fossil gebruikt worden. Zo zijn er monturen met veren die met kleurrijk rundleer zijn bekleed; het leer dat ook voor horlogebanden wordt gebruikt. Door de grote diversiteit aan kleurstellingen, van opvallend oranje, roze en groen, tot klassiek donkerbruin en zwart, brengen de uniseks-modellen Garland, Georgetown, Irvine en Inglewood een extra dimensie aan de collectie.

Fossil zonnenbrillen: Modern Vintage
Klassiek, en tegelijkertijd modern. Eenvoudig maar opvallend. De Fossil zonnenbrillencollectie staat helemaal in het teken van Modern Vintage. Toonaangevend zijn de kleuren bruin, goud, havanna maar ook knalkleuren in contrast met stijlvol zwart. De collectie is te verdelen in drie hoofdlijnen.

Arkitekt
Deze serie bestaat uit metalen monturen met trendy details en hoofdzakelijk gebogen glazen met curve 8. Arkitekt bevat uiteraard ook een moderne versie van de klassieke pilotenbril.

Classic
Dit is een belangrijke serie, met modellen die in stijl uiteenlopen van klassiek tot trendy en een bonte mix van zowel metalen als kunststof monturen.

Forever
De meest opvallende en high fashion zonnebrillen zijn gegroepeerd in de Forever-serie, die voornamelijk kunststof, vaak oversized monturen bevat.

Prijzen van de correctiemonturen liggen tussen € 99,- en € 129,-. De prijzen voor de zonnebrillen variëren van € 49,- tot € 69,-. Fossil heeft tevens een serie zonnebrillen voor de allerkleinste fans, met een prijs van € 19,90.

Fossil eyewear wordt geleverd met het karakteristieke Fossil verpakking: een fraaie brillenkoker met Fossil Vintage design. De Fossil zonnebrillencollectie is te zien op 9 en 10 november op de Zonnebrillenshow in Amersfoort.

Voor aanvullende informatie: Fossil Europe BV – Benelux
Tel. 0314 79 90 39