LACOSTE viert 75-jarig jubileum met speciale collectie

“Dit jaar viert Lacoste zijn 75-jarig jubileum. In 1933 ontwierp Ren?? Lacoste het fameuze 12.12 poloshirt voor zichzelf en andere tennissterren die een alternatief zochten voor de gesteven witte shirts en truien met lange mouwen die in die tijd gebruikelijk waren. Het eerste krokodillenlogo werd in 1927 getekend door Robert George, een vriend van Lacoste, naar aanleiding van een opmerking van een Amerikaanse journalist over Lacoste”s vasthoudendheid op de tennisbaan. Lacoste liet dit op zijn blazer borduren en gebruikte vervolgens een aangepaste versie op zijn poloshirts. Dit markeerde de geboorte van een legende en een logo. Ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum lanceert LACOSTE een beknopte collectie kleding, tassen, schoenen, horloges en brillen met het originele logo en een eigentijdse benadering van zowel producten als verpakkingen.

Voor de heren is er een dynamisch vormgegeven model met een snufje vintage en een karakteristieke uitstraling. De metalen strip in de bovenrand, de dubbele neusbrug en de metalen ring aan het uiteinde van de massieve acetaat oortips zorgen voor een sportieve, elegante look. In combinatie met de metalen filigraanveren komt het compacte acetaat front opvallend licht over. Het ton sur ton logo dat in de veren is geperst, benadrukt de subtiliteit. Deze brillen zijn verkrijgbaar in zwart en bruin.

Het damesmodel met de afgeronde hoeken heeft een klassieke en trendy look. Het kenmerkende dubbellaagse acetaat in zwart of wit, rondt het geheel op vriendelijke wijze af. De krokodil van zilverkleurig metaal op de ene veer drukt merkbewustheid uit, terwijl de stijlvolle metalen ring aan het uiteinde van de oortips herinnert aan de sportieve erfenis van het product. Deze dameszonnebril is verkrijgbaar in zwart of wit.

Deze zonnebrillen zijn eigentijdse ontwerpen met enkele vintage-elementen”, vertelt Cristophe Pillet, creatief consulent voor LACOSTE brillen. Bij elke zonnebril wordt een jubileumetui en brillendoekje geleverd. Op beide is het zilvergrijze jubileumlogo bestaande uit drie ballen afgebeeld. In de eerste bal staat de naam LACOSTE, in de tweede het originele krokodillenlogo en in de laatste de tekst “75 Sport Elegance”, het thema van dit jubileum.

Voor meer info: Charmant Group Benelux, tel. 0348 416 646.
“”