Marcolin en Timberland samen voor het milieu

Marcolin en Timberland ondersteunen het “Plant One On Us” initiatief in samenwerking met Legambiente (een Italiaanse milieu-beweging). Door het planten van drieduizend bomen in het Fontanili Park in Rho, gelegen in de provincie van Milaan, geeft Marcolin haar steun aan het “Plant One On Us”-programma, gepromoot door Timberland en Legambiente.

Op 22 april 2009, op de internationale Dag van de Aarde, startte een marathon ter ondersteuning van het milieu. Sindsdien zijn wereldwijd meer dan een miljoen bomen geplant. Het evenement op 23 oktober markeerde een nieuwe en belangrijke fase: 3500 bomen werden geplant in een gebied dat tot voor kort in staat van verval verkeerde.

Marcolin heeft het eco het beleid niet alleen omarmd door bij te dragen aan planten van nieuwe bomen, maar ook door het ontwikkelen van een zonnebril en twee nieuwe monturen die volledig uit eco-compatibele materialen bestaan zoals bamboe, titanium en gerecycled kunststof.

De modellen zullen worden gepresenteerd op Mido in maart 2010. Voorzien van een metalen plaatje met het karakteristieke “Earthkeepers” logo, zullen de modellen geleverd worden in een brillendoosje gemaakt van Jacroki™, een gepatenteerd exclusief materiaal met een ecologisch DNA, omdat het vooral van natuurlijke en gerecyclede papiervezels is samengesteld.“