Mykita + Maison Margiela

Sinds het begin van hun samenwerking in 2013, hebben Mykita en Maison Margiela ideeën gewisseld voor een creatief proces. Mykita verlegt regelmatig de grenzen van de brillenindustrie en zet nieuwe normen in ontwerp en productie met kunstige producten. Maison Margiela staat voor iconoclastisch modeontwerp. Beide merken staan ​​bekend om de herinterpretatie van historische vormen, een radicaal experiment met constructies en een onconventionele benadering van materialen.

Mykita en Maison Margiela zijn gefocust op het idee van het creatieve collectief dat zichtbare logo’s en conventionele luxecodes naar de achtergrond drijft. De gemeenschappelijke focus ligt in het uitdagen en creëren van nieuwe esthetische codes. Ontwerpen die ambachtelijke technieken combineren met geavanceerde technologie onthullen een unieke focus op materiaal en constructie, evenals een voorliefde voor elementen van illusie en trompe l’oeil.

Onder de creatieve leiding van de Britse couturier John Galliano blijft Maison Margiela de grenzen van de moderne mode verleggen. Geïnspireerd door Galliano’s voorstel van ‘onbewuste glamour’, introduceert Mykita een opvallend nieuw brillenconcept; Echo. De collectie biedt glamour met een futuristische en speelse draai en vertegenwoordigt een nieuwe richting. Tevens staat de nieuwe lijn voor de voortdurende creatieve band tussen het Parijse modehuis en de moderne fabriek in Berlijn.

Echo

Echo combineert eyewear-iconografie, waarbij een vrouwelijke cat-eye-vorm gecombineerd wordt met een zonneklep, die is afgeleid van een sportbril, om een ​​nieuwe, eigentijdse elegantie voor te stellen. De modellen zijn extra groot en toch ultra licht, en tonen de unieke mogelijkheden van het Mylon-materiaal en de technologie van 3D-productie. De combinatie van archetypische brillen vallen samen met een progressieve samenstelling van materiaal, constructie en oppervlak is een hedendaagse echo van voorbije glamour.

Meer informatie

www.mykita.com