Oakley officiële bril van het Nuna6 team

Van 16 t/m 23 oktober zal de Nuna6 proberen voor de vijfde keer de prestigieuze World Solar Challenge op haar naam te schrijven. Van de voorgaande vijf edities werden er vier maal de zegen behaald. Twee jaar geleden moest het Delftse team helaas de titel afstaan aan de Japanse Tokai Challenger. Het team is daarom dit jaar extra gemotiveerd om de wereldbeker zonneracen terug naar Nederland te halen en heeft dan ook als zeer toepasselijke slogan Back for Gold! De World Solar Challenge en met name favoriet Nuna6 zal kunnen rekenen op zeer uitgebreide media-aandacht.

 

Om de zonnewagen te kunnen bouwen is het team afhankelijk van sponsorgiften van bedrijven. Meestal komen  deze bijdragen in de vorm van kennis en materialen die er gezamenlijk aan bijdragen dat de auto zo hard mogelijk door de woestijn Down Under kan racen. Het team is  zeer kieskeurig: alleen de lichtste, sterkste en meest efficiënte materialen worden gebruikt om de auto in topconditie te krijgen. Door deze instelling is  de Nuna6 de meest geavanceerde auto ooit geworden.

 

In een race, waar elk detail telt, is goed zicht voor de coureur van essentieel belang.Oakley is er dan ook trots op om te zijn benaderd met de vraag brillen te leveren voor de helden van Nuna6. Oakley koos voor een Hijinx: een 31 gram wegend model dat de ogen volledige bescherming biedt tegen de felle Australische zon. In het model zijn fire iridium lenzen geplaatst; deze zorgen voor een verhoogde scherpte en contrast en vermindering van de schitteringen. Als subtiel detail is het Oakley logo op de bril uitgevoerd in de Nederlandse vlag, om de afkomst van het team met trots aan iedereen duidelijk te maken. 

 

Omdat een aantal coureurs – waaronder Rob Kamphues – een zonnebril op sterkte nodig had, welke over de hele lens voor perfect zicht moest zorgen, koos Oakley om deze uit te voeren in het nieuwe Oakley True Digital (OTD). Door deze freeform slijptechnologie wordt het gezichtsveld verbeterd, doordat vervormingen in de mid en ver-periferie tot een minimum zijn teruggebracht. Hierdoor ontstaat optimale visuele helderheid voor de coureurs.

Oakley hoopt dat mede door haar bijdrage de Nuna6 de titel zal herveroveren. Go Nuna!