Originele montuurdesigns door innovatie

In de nieuwste collecties van Rodenstock wordt gebruik gemaakt van bijzondere productietechnieken. Deze technieken zorgen voor verrassende designs en een mooi verhaal achter de bril. Dit laatste wordt zeker gewaardeerd door de consument, die het leuk vindt om achtergrondinformatie te krijgen over hoe het product gemaakt is. In samenwerking met de fabriek in Italië waar de Rodenstock monturen worden geproduceerd, zijn een aantal nieuwe technieken toegepast.

 

Hotpressing
De zogeheten ‘hotpressing’ techniek zorgt ervoor dat er een prachtig 3D-effect in het acetaat komt. Een speciaal soort blokacetaat met een parelmoerlaag erin, heeft als eigenschap dat het parelmoer reageert bij verhitting. Bij de hotpressing techniek wordt een metalen stempel met daarin een bepaalde vorm verhit en in het acetaat gedrukt. Hierdoor reageert de binnenste laag (het parelmoer) en ontstaat er een reliëf in het acetaat.
R_1 
Handmade in Italy
Bij deze bijzondere coating techniek wordt er een lakcoating handmatig ingelegd in de metalen veer. Eerst wordt er een metalen veer met een uitsparing gemaakt. Deze wordt vervolgens met de hand vol gegoten met een lak. Daarna wordt met de hand de lak glad afgestreken, zodat er een mooi glad oppervlakte ontstaat. Deze coating techniek is handgemaakt in Italië, wat zeker het vernoemen richting de consument waard is. 
R_2 
Laserlak technologie
Hierbij wordt gebruik gemaakt van lasertechniek om het décor te maken. Allereerst is er een ronde vorm van metaal ontwikkeld door een juwelenfabrikant, soortgelijk aan de hanger van een ketting of het décor op een ring. Dit décor wordt vervolgens op de veer geplaatst en met de hand gevuld met een lak. Op deze lak wordt een lasertechniek toegepast, waardoor de lakkleur verdwijnt waar gelaserd wordt. Hierdoor is het metaal weer zichtbaar met als motief het herkenbare Rodenstock design.

R_3 

 
Hieronder kunt u de brillen ook in het groot bekijken…

 

Voor meer informatie: www.rodenstock.nl