Pearle mengt zich in brillenstrijd online

Pearle is begonnen met online-verkoop in Nederland. Vooralsnog gaat het alleen om zonnebrillen. Pearle, samen met zusterketen Eyewish Groeneveld, volgt concurrent Hans Anders, die vorige maand een start maakte met e-commerce.

 

In de zonnebrillensectie van Pearle zijn modellen van onder meer Vogue, Esprit, Michael Kors, Polaroid en RayBan te bestellen. Pearle adverteert momenteel met actieprijzen voor zonnebrillen van RayBan, onder meer op de radio.

 

Ook Hans Anders probeert op deze zonnige dagen zonnebrillen te slijten online: ze zijn prominent te vinden op de homepage van de keten. Behalve met gevestigde optiekketens concurreert Pearle met zijn zonnebrillen-aanbod online ook met pure players als Eye-wear.nl van de jonge internetondernemer Bernd Damme.

 

Wie een zonnebril bestelt op Pearle.nl kan met iDeal of creditcard afrekenen en hoeft geen verzendkosten te betalen. De bril is binnen vijf werkdagen in huis en kan alleen via de post worden geretourneerd.

Pearle lanceerde onlangs ook nieuwe applicaties voor iPhone en Android, waarmee smartphone-bezitters virtueel zonnebrillen kunnen passen. Rondom de lancering van de apps, waar de collega’s van MarketingTribune eerder deze week over schreven, heef Pearle een fotowedstrijd en een bijbehorende actiesite gelanceerd.

                  De actie:

pearl_actie

 

 

Pearle biedt (nog) geen gelegenheid om zonnebrillen te bestellen via de mobiele apps, die zijn ontwikkeld door bureau Wend.