Porsche Design Eyewear breidt innovatieve collectie uit

Porsche Design Eyewear presenteert een uitbreiding van de exclusieve collectie zonnebrillen. Naast een uitbreiding met extra maten van het klassieke model P’8478, heeft Porsche Design zich voor de nieuwe modellen Honeycomb en Aerodynamic laten inspireren door bijzondere technieken uit de auto-industrie. Dit heeft geresulteerd in een collectie-uitbreiding die volledig in lijn is met de aloude filosofie van Professor Ferdinand Porsche: “Wanneer je de functie van een object lang genoeg analyseert, wordt de vorm vaak vanzelf duidelijk.”

 

De Legende keert terug: De originele P’8478 nu in twee nieuwe maten
Het was de allereerste Porsche Design bril, ontworpen door niemand minder dan Professor Ferdinand Alexander Porsche zelf, en is tot op de dag van vandaag één van de meest populaire modellen: de P’8478. Het design van dit klassieke model is onveranderd gebleven sinds 1978. Alleen door het gebruik van ultralicht titanium voor het frame en polycarbonaat glazen heeft de bril zich aangepast aan de 21e eeuw. Het mechanisme om de lenzen van de bril te vervangen is en blijft revolutionair en maakt het mogelijk de bril aan te passen aan het licht en de omgeving. Door de invoering van de maten M en S kunnen nu ook vrouwen van deze zonnebril genieten. Met in totaal vier maten en vier kleurvarianten, is deze bril nu geschikt voor elk gezicht.

 

Honeycomb (P’8527): Technische innovatie en geïnspireerd door de natuur
Porsche Design start met een nieuwe lijn voor mannen, met twee sportieve brillen die zich kenmerken door hun stevige, maar toch lichte structuur. Honeycomb is de naam. De bril, die zijn oorspong rechtstreeks in de auto-industrie vindt, combineert de elementen stijl, stevigheid en comfort. Daar waar kracht en lichtheid gecombineerd moeten worden, is de honingraatstructuur van bijen al jarenlang de ideale oplossing in auto- en ruimtevaarttechnologie en nu dus ook in de ontwikkeling van trendy zonnebrillen. De bril kenmerkt zich door de keuze van het materiaal en het design van de veer. Deze is gemaakt van een stabiel, hightech kunststof, terwijl de honingraatstructuur met zacht rubber aan de binnenkant van de veer is verwerkt. Dit zorgt ervoor dat de bril zich aan de vorm van het gezicht aanpast, waardoor deze bril uitermate aangenaam is om te dragen. De Honeycomb-brillen zijn verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties en designs.

 

Aerodynamica (P’8517) in een bril: De grootste functionaliteit met een stoer design
Windtunneltesten in de auto-industrie zijn de grote inspiratiebron geweest voor het design van deze gloednieuwe lijn sportieve zonnebrillen. In de auto-industrie wordt deze techniek gebruikt om de luchtweerstand die een auto ondervindt tijdens het rijden te meten. Het resultaat hiervan is een snelle, krachtige en vooral gestroomlijnde auto. Porsche Design heeft het idee achter deze techniek perfect vertaald naar de ontwikkeling van een nieuwe zonnebril, die naast stijl en klasse ook snelheid en kracht uitstraalt. Door de dynamische lijnen en de verwerking van titanium en polyamide in het montuur, past deze bril perfect bij het merk en is het een must have voor elke fan. De antireflectie coating aan de binnenkant en de krasvrije lenzen, gemaakt van polycarbonaat, garanderen veiligheid en comfort, zelfs voor actieve sporten. En niet onbelangrijk, de drager ziet er altijd goed uit na het sporten.