Silhouette 2010 SUN: Grenzeloos, intelligent en één met de natuur

Terug naar de natuur, dat is een van de grote trends voor 2010, geïnspireerd door een terugkeer naar de waarden die de natuur ons leert. Tijdloos classicisme in combinatie met natuurlijke zachtheid weerspiegelt een levensvisie die langer dan een seizoen blijft duren. De randloze zonnebrillen uit de SUN Collectie zetten de look van de drager in de kijker met een natuurlijke flair, benadrukken zijn expressieve blik en beschermen zijn ogen tegen de zon. Dé modekleur van dit jaar – groen – toont zich nu eens van zijn diepere, donkerste kant – in de glazen en in de brillenarmen – en wordt verzacht in de nieuwe tint, aarde. De aanvullende kleuren zijn zacht abrikoos, klassiek bruin en intens blauwgrijs. Intelligente bescherming tegen de zon wordt gecombineerd met verleidelijk mooie vormen en opvallend subtiele details die van elke bril een juweeltje voor het gezicht maken.

De zon zien en gezien mogen worden, die visie hadden de designers van Silhouette voor ogen bij het creëren van de 2010 SUN Collection. Een grenzeloze visuele ervaring – zelfs als de zon heel fel schijnt – wordt een eindeloos genot met de randloze zonnebrillen, die meteen ook hulde brengen aan de natuur. Van stijlvol en klassiek tot romantisch en poëtisch, de uiteenlopende stijlen passen zich perfect aan de individuele stijl van de drager aan. Individualiteit is een absolute prioriteit in de zonnebrilcollectie 2010 SUN van Silhouette omdat elk gezicht uniek is.

Het model SUN Dreamwings legt nieuwe, zonnige accenten met zijn subtiele decoratieve elementen. Met zijn lichte en luchtige design straalt SUN Dreamwings een jonge, vrouwelijke elegantie uit die helemaal in is. Lichtheid en elegantie omhullen het gezicht van de brildrager in de trendy kleuren grijs, aarde en abrikoos. Volmaakte puurheid is een cultobject bij Silhouette: SUN Titan Minimal Art is beschikbaar in de 2010 SUN Collection met vijf verschillende lensvormen en acht kleurschakeringen. In 2010 vieren deze klassieke zonnebrillen hun 10e verjaardag. SUN Mystero speelt met licht en schaduw, grenzeloosheid en een perfecte pasvorm. Sublieme, matte decoratieve elementen accentueren de glanzende veren en benadrukken de subtiele esthetiek en het montuurloze ontwerp.

Wie SUN Dimension draagt om zijn ogen tegen de zon te beschermen, verraadt zijn dynamische en atletische persoonlijkheid. De elegante veren en het wrap-around design laten elk gezicht schitteren. De gepolariseerde lenzen bieden een optimale bescherming tegen de zonnestralen. SUN Softtouch betovert met zijn klassieke look, feeling en subtiele eenvoud. Dit model valt in de smaak, en niet alleen bij mannen.

Intelligente bescherming tegen de zon en ontspanning voor de ogen
Het meeste efficiënte en intelligente antwoord op de schadelijke stralen van de zon is IQ POL, dat exclusief werd ontwikkeld door Silhouette. De gepolariseerde beschermende lenzen, gebruikt in 10 van de 18 modellen in de 2010 SUN Collection, filteren storende weerkaatsingen die de zintuigen kunnen misleiden en heel vermoeiend zijn voor de ogen. Zonnebrillen met IQ POL lenzen bieden een unieke ontspanning voor de ogen. De ogen worden minder snel moe en kunnen ontspannen, zelfs bij intense verblinding, en dit zonder te raken aan de intense kleur- en contrastgevoeligheid. De ogen moeten ook efficiënt beschermd worden tegen blauw licht, het deel van het zichtbare kleurenspectrum dat tot blijvende oogschade kan leiden, zoals cataract of maculadegeneratie. De zonnebrillen van Silhouette doen dit dankzij een blauwlichtfilter die tot 97% blauw licht tegenhoudt.

Natuurlijk bieden alle modellen van de 2010 SUN Collection 100% bescherming tegen uv-licht met een golflengte tot 400 nanometer. De modellen zijn, voor een optimale kleurgetrouwheid, ook beschikbaar met de lenskleuren groen, grijs, bruin, aarde en abrikoos. Vervelende waterdruppels krijgen geen vat op de waterafstotende laag van deze beschermende zonnebrillen en storende verblinding is verleden tijd met de 5-lagige antireflecterende laag aan de binnenkant van de lenzen. In elke zonnebril van Silhouette zijn tal van innovaties verwerkt. De zonnebrillen van Silhouette worden grotendeels met de hand gemaakt in Oostenrijk en zijn een van de mooiste toonbeelden van kwaliteit en traditie ter wereld.

De randloze esthetiek en de onbegrensde blik van elk model in de 2010 SUN Collection bieden een unieke en onvergetelijke visuele ervaring. Met deze zonnebrillen en hun onberispelijke vorm kan je met een heldere en ontspannen blik genieten van zonnige dagen. De 18 unieke zonnebrilmodellen in de 2010 SUN Collection zijn wereldwijd verkrijgbaar bij de betere opticien.

Voor meer informatie, ga naar www.silhouette.com