Silhouette lanceert nieuwe collectie

Ze domineren de etalages van Los Angeles tot Moskou en ook de modecolumns in tijdschriften staan er bol van: luide kleuren en pasteltinten.

Bovendien inspireerden ze de ontwerpers van het Oostenrijkse brillenmerk Silhouette tot een nieuwe, erg kleurrijke collectie. “Dankzij de twaalf kleurencombinaties van de nieuwe Modern Shades-collectie kunnen onze klanten kiezen uit een breed gamma flamboyante brillen, die uiteraard stuk voor stuk het karakteristieke draagcomfort van Silhouette bieden”, legt Arnold Schmied uit. De mede-eigenaar en bestuurder van Silhouette is verantwoordelijk voor de marketing-, ontwerp- en verkoopafdelingen.

Het credo “Contrasten zorgen voor opwinding ” alles kan, alles mag” heeft niet alleen de modegoeroes van Vogue overtuigd. Terwijl petroleum wordt gebruikt als accentkleur, zorgen geel en rood voor een frisse toets, roept dieppaars elegantie op en maken wit en zwart combinaties mogelijk die meer dan welkom zijn. Al deze modekleuren zijn terug te vinden op de twaalf modellen van de Modern Shades-collectie. Denk maar aan combinaties als Silver-Gold Silk, Yellow-Black Brightness, Green-Yellow Spirit, Purple-Pink Touch, Teal-Brown Look en Grey-Orange Energy.

Wat alle modellen met elkaar gemeen hebben, is de perfect geplaatste lijn. Met levendige kleuren fleurt ze het brede oppervlak van het montuur op. “Door het montuur op deze manier op te delen, cre??ren we een ongelofelijke intensiteit aan tinten”, vertelt Arnold Schmied over het concept achter de Modern Shades-collectie. Dankzij deze nieuwe collectie kunnen brildragers hun persoonlijkheid nog beter laten zien. Want, zo beweert Axel Buether (voorzitter van het Deutsches Farbenzentrum), kleuren maken het verschil. “Kleur is een van de belangrijkste communicatiemiddelen. Tussen 70 en 90 procent van non-verbale communicatie verloopt via kleur. We leven in een wereld vol kleuren!”

Ook al zijn de mogelijkheden van de Modern Shades-modellen erg indrukwekkend, toch is het “toneel” waarop ze schitteren zo licht als een veertje. “De monturen bestaan uit erg stevig maar flexibel SPX, dat ongelofelijk licht is. Silhouette heeft dit materiaal zelf ontwikkeld”, aldus Klaus Schmied. Als mede-eigenaar en bestuurder van Silhouette heeft hij de afdelingen techniek en productie onder zijn hoede.

Wanneer u een model uit de Modern Shades-collectie kiest, houdt u het best rekening met meer dan uw favoriete kleurencombinatie alleen. Ook de kleur van uw ogen en haar en uw huidtint zijn van belang. De internationale make-upexperte Mary Greenwell legt uit waarom. “Een bril die niet past bij je karakter en uitstraling, kan je wel tien jaar ouder doen lijken.” Zo’n misstap kunt u vermijden door het montuur en de brug van uw bril door een opticien te laten afstemmen op uw gelaatstrekken. Zo brengt de bril uw sterke punten nog meer op de voorgrond. Het is bovendien een goed idee om doordacht de juiste kleur of kleuren te kiezen. Een bril is immers een essentieel onderdeel van uw persoonlijkheid en zet uw karakter extra in de verf.

Vanaf mei is de Modern Shades-collectie over de hele wereld te koop bij een uitgelezen selectie opticiens. Dan ontdekt u zelf hoe deze collectie een uitgebreid gamma, een onge??venaarde lichtheid, een kenmerkend design en Oostenrijkse topkwaliteit combineert.

Meer informatie:

www.silhouette.com | www.facebook.com/silhouette
In de App-store: Silhouette iMirror

solhouette