Solar Team Twente rijdt met Serengeti Eyewear

Het Solar Team van universiteit Twente gaat de World Solar Challenge dit jaar proberen te winnen met een Serengeti zonnebril op haar neus. De opdracht is simpel te omschrijven als: bouw een auto die op zonne-energie de 3010 km van Darwin naar Adelaide af kan afleggen.

 

Het reglement bevat vele regels die worden gecontroleerd op naleving tijdensde keuring (ook wel scrutenering) een aantal dagen voor de kwalificatie. Er zijn echter drie basisregels die er bovenuit steken.

 

1. Er mag alleen gebruik gemaakt worden van zonne-energie als energie bron.

 

2.  Het voertuig moet binnen bepaalde afmetingen passen. Het mag niet langer zijn dan 5,00m, niet breder dan 1,80m en niet hoger dan 1,60m. Sinds 2007 mag er maximaal 6m2 aan zonneceloppervlak gebruikt worden en is het noodzakelijk dat de bestuurder rechtop zit.
 

3.  Er wordt elke dag gereden van 8.00 tot 17.00 uur. Men dient te overnachten op de plaats waar men zich op dat moment in de outback (het binnenland) bevindt.

 

21Connect”, een vernieuwde auto met een vernieuwde naam
Het is een driewielige auto van koolstofvezel met optimale aerodynamica.De wagen maakt gebruik van de nieuwste accutechnologie en de motor in het voorwiel is superzuinig. De 21Connect is de zonneauto waarmee Solar Team Twente de World Solar Challenge 2011 gaat proberen te winnen.

 

Er is negen maanden non stop gewerkt om de auto in perfecte staat af te leveren. 21Connect staat voor de verbinding van bedrijven, onderwijsinstellingen en overheid die achter Solar Team Twente staat. De 21Connect blinkt vooral uit in haar aerodynamica, omdat de nadruk bij deze zonneauto ligt op het zo efficiënt mogelijk omgaan met de binnengehaalde energie.

Een team van 18 jonge en gedreven studenten met maar één doel:
de World Solar Challenge te winnen en daarmee Twente als innovatieve regio op de kaart te zetten. Innovatie is het middel om tot succes te komen. Dit jaar bestaat het team uit 13 studenten van de Universiteit Twente en 5 studenten van het Saxion. Een strenge selectieprocedure heeft geresulteerd in een multidisciplinair, gedreven en enthousiaste groep studenten. Solar Team Twente 2011 opereert volledig zelfstandig. Het is een ‘ondernemend team’ dat zelf zijn koers bepaalt op het gebied van techniek, marketing en management.
 

In deze unieke samenstelling, met ieder zijn eigen kennis en persoonlijkheid, zullen zij als team de uitdaging en het avontuur aangaan en een topprestatie neerzetten in Australië.