Succesvolle samen werking Oakley en team Blanco

Blanco Pro Cycling team is de naam van het nieuwe Nederlandse wielerteam. Oakley verzorgt de sportbrillen van alle renners van het team voor seizoen 2013.

Grote namen als Lars Boom, Robert Gesink en Marianne Vos gaan in 2013 met de Radarlock of Racing Jacket vol voor de winst. Met de toevoeging van Het Blanco Pro Cycling team zijn er momenteel maar liefst tien professionele wielerteams die rijden met de Oakley eyewear.

Oakley heeft een zeer hoge standaard als het aankomt op helder zicht, pasvorm, aanpasbaarheid en duurzaamheid. Goed is nog niet goed genoeg. Namen als Mark Cavendish, Cadel Evans en Andy Schleck zijn nog maar het topje van de ijsberg van de groep toprenners die reeds met Oakley rijden. De renners van het Blanco Pro Cycling team roemen met name de pasvorm en het heldere zicht -met of zonder sterkte- van hun Oakley”s.
Oakley is trots om te kunnen bijdragen aan het behalen van de sportieve doelstellingen van de Blanco Pro Cycling rijders voor 2013.

jelle3

In het komende jaar zal Luxottica Nederland de samenwerking op verschillende manieren tot leven brengen. In communicatie in de winkel en in de media zullen de renners zelf vertellen waarom zij de producteigenschappen van Oakley zo waarderen. Denk hierbij aan de unieke  lenskwaliteit, maar ook aan de sterkte van het frame en de lenzen. Tenslotte zal ook aan OTD ” het op sterkte-programma van Oakley – bijzondere aandacht worden gegeven.

Jelte Slagter wint Tour Down Under

De 23-jarige renner van Blanco Pro Cycling zag in de laatste etappe zijn leidende positie in het klassement niet meer in gevaar komen. Voor de Nederlandse ploeg – de opvolger van Rabobank – was het bijna dubbel feest. Mark Renshaw slaagde er echter net niet in om de laatste rit (een criterium in en rond Adelaide over 90 kilometer) te winnen. De Australi??r hoefde in de massasprint alleen Andr?? Greipel voor zich te dulden. De Duitser van Lotto Belisol haalde daarmee zijn derde dagsucces binnen in de WorldTour-koers.

jelle2

Slagter had de etappe van donderdag op zijn naam geschreven en pakte zaterdag in de koninginnenrit de leiderstrui. In de slotetappe bracht de Blanco-formatie hem in een zetel naar de finish, waardoor de jonge coureur de voorsprong op de Spanjaard Javier Moreno, de nummer twee in het klassement, kon vasthouden. Wilco Kelderman eindigde als zesde in het algemeen klassement.

Leider WorldTour

Door zijn eindzege in de Tour Down Under is Slagter nu ook de eerste leider van dit seizoen in de UCI WorldTour. Hij heeft 111 punten en wordt gevolgd door Moreno, die 86 punten verzamelde. De Brit Geraint Thomas, die door Slagter werd afgelost als leider in de Tour Down Under, staat derde met 77 punten.

jelle1