Theo creëert brillen voor laatstejaars student En-ya Vandenhende

Elk jaar helpt theo één of meer studenten aan de Antwerpse Fashion Academy met het ontwerpen van een bril of accessoires voor hun ‘graduation show’. Dit jaar werd de traditie in ere gehouden met En-Ya Vandenhende. En-Ya was één van de twee Belgische studenten die dit jaar is afgestudeerd aan de gerenommeerde modeacademie. Haar creaties en die van andere studenten waren te bewonderen tijdens de eindejaarsvoorstellingen op 16, 17 en 18 juni in Waagnatie in Antwerpen.
 
Haar brillenontwerp begint met een samenspel tussen licht en schaduw. Samen met theo designer Serge Bracké en in nauwe samenwerking met Zeiss heeft En-Ya heeft een zonnebril gecreëerd met een ‘keyhole-nose’ en een ‘clip-on’. Het meest opvallende effect zijn de toenemende kleurverschillen in de glazen en het montuur zelf. Het montuur is donker aan de onderkant en wordt steeds lichter naar de bovenkant toe. Uiteindelijk wordt het montuur weer lichter naar de uiteinden van de veren toe. Het acetaat is progressief bruin of progressief grijs.

 

De glazen zijn ook ergens anders in het montuur geplaatst. Dit betekent dat er een wisselwerking is met omgekeerde progressieve kleuring (donker aan de onderkant) of zelfs een omgekeerde progressieve spiegeling. Er zit ook een clip op het montuur die verwijderd kan worden. In tegenstelling tot optische monturen met een clip, zijn deze brillen beiden voorzien van zonneglazen. De clip verandert dus alleen het uiterlijk van de bril en niet haar functie. Theo heeft een limited edition van deze bril gemaakt voor En-Ya. Speciale dank gaat uit naar Zeiss voor hun enthousiasme en assistentie in dit exclusieve project. De speciale Zeiss lenzen lenen zich uitstekend voor En-Ya’s ontwerp.

 

Voor meer informatie:

Miet Vaes (for theo)
+32 (0)493 50 40 10

 

En-Ya Vandenhende
+32 (0)479 755 485

www.theo.be

 

2011-juli/theo:130:173:0:2