World Design in de nieuwe Nomad collectie

nomad5

 

De Nomad collecties kunnen worden samengevat als “World Design”. De bron van inspiratie zijn steden, landen, culturen en tradities over de hele wereld. Een design dat een blik op de wereld biedt: World Design!

 

Istanbul

 

Istanbul is vandaag de dag een wereldstad, een havenstad, een hoofdstad met veelzijdige economische en culturele mogelijkheden gelegen tussen Europa en Azië. De Nomad designer nam een wandeling door de hippe wijk Beyoglu en raakte geïnspireerd door de traditionele bazaars in combinatie met de hippe, nieuwe uitgangsgelegenheden.

 

Een dualiteit die wordt weerspiegeld in het vrouwelijke frame door het gebruik van verschillende effecten: een geborstelde buitenkant en glanzende binnenkant. De veren wordt opgefleurd met een reeks van levendige, opvallende kleren: paars is gecombineerd met oranje, Pruisisch blauw met turkoois, blauw en rood met wit.

 

nomad9

 

Een bijzondere, succesvolle collectie van optische monturen speciaal ontworpen voor de vrouw. Zachte en sterke contrasten worden samengebracht door middel van kleuren en materialen. De collectie is verkrijgbaar in zes modellen (3 acetaat, 3 RVS) en kan worden uitgerust met progressieve lenzen.

 

Met de Istanbul collectie zal Nomad zich meer dan ooit beroepen op onconventionele vrouwen die “zichzelf” durven te zijn.

 

Valparaiso

 

Valparaiso: letterlijke ‘Vallei van het Paradijs’, een parel in de Stille Oceaan is de nieuwe inspiratiebron voor de ontwerper. Valparaiso: een havenstad met kleurige huizen gebouwd op de 44 heuvels die de baai omringen.  Een moderne sfeer die wordt weerspiegeld in het zeer mannelijke ontwerp welke wordt gekenmerkt door levendige, contrasterende kleuren.

 

Unieke monturen met een verrassend gebruik van materialen. De veren bestaan uit twee lagen acetaat die zijn afwerkt met een effect van ebbenhout-, beuken- of een as-effect. De buitenzijde staat in contrast met de kleurrijke, glanzende afwerking aan de binnenzijde van de veer. De Valparaiso collectie is verkrijgbaar in zes modellen (3 acetaat met voorstuk, 3 met metaal voorstuk).

 

nomad8

 

Valparaiso staat in het teken van tweetonige kleuren: turkoois blauw wordt gecombineerd met zwart, rood, oranje en ivoor, terwijl de geborstelde matte acetaat laag contrast biedt. De resultaten zijn verrassend door de combinatie van kleuren en materialen die een ongekende levensduur zijn voor de ogen.

 

Valparaiso: originele, onconventioneel producten, die voor mannen zijn die altijd, eerst henzelf durven te zijn.

 

Voor meer informatie: www.bobos.nl

 

nomad6