5 onmiskenbare trends waar Dutz Eyewear op in speelt

Voorbij zijn de dagen van neutrale monturen in standaard stijlen. Dutz Eyewear lanceert een nieuwe lente 2023-collectie, die kleurrijker en expressiever is dan ooit tevoren! Bekijk in dit artikel alle trends die Dutz Eyewear najaagt in 2023.

 

 

Trend 1: Oversized & rechthoekig

Oversized beauty’s in verfijnde silhouetten maken een inhaalslag uit het verleden en zijn een go-to-pick in 2023. De ontwerpers van Dutz hebben deze nostalgische look uit de jaren 70 gecombineerd met gestroomlijnde en verfijnde metalen pootjes in transparante neutrale acetaattinten. Eigenzinnig en gedurfd, er is altijd een variant van oversized monturen voor liefhebbers. Neem bijvoorbeeld model DZ2300. De combinatie van de elegante rechthoekige vorm met funky, levendige kleuren en details van Havana acetaat, maakt het perfecte paar om een glamorous statement look te bereiken.

 

Montuur DZ2298-45

 

Petite oversized & rechthoekig

Er is veel vraag vanuit klanten naar monturen voor dames met een wat smaller gezicht. Dutz Eyewear heeft daarom ook een grote keuze in petite monturen. Voor klanten die voor de oversized vierkante look willen gaan, maar niet willen dat het montuur de gelaatstrekken domineert, heeft Dutz een slank en elegant montuur in een petite formaat. Model DZ2298-45 wordt geleverd in een opvallende combinatie van Mazzucchelli patchwork-acetaat en een zwart wit grafisch acetaat en metaal in trendkleur heritage blue.

 

Montuur DZ2299

 

Retro vierkante monturen voor mannen

Van extra grote vierkante monturen tot getinte glazen, in 2023 worden enkele van de favoriete stijlen uit de jaren 70 teruggebracht. Dit seizoen hebben de ontwerpers van Dutz dit tijdloze silhouet een moderne update gegeven die de jaren ‘70 omarmt. Model DZ2299 is een retro-geïnspireerd herenmontuur in een eigentijdse stijl dat een matte afwerking heeft gekregen voor een stoere uitstraling.

 

 

 

Trend 2: Geometrische vormen

Asymmetrische zijkanten met scherpe hoeken, een combinatie om op te letten. Hoeken en randen zijn de onconventionele musthave voor meer extravagantie. De geometrische bovenrand van model DZ845 voegt een speciaal tintje toe aan een klassiek damesmontuur voor een meer uitgesproken look. De veelzijdigheid van het geometrische montuur speelt waarschijnlijk een rol in de populariteit ervan, aangezien er tal van opties zijn om uit te kiezen als het gaat om het combineren van een bril met iemands persoonlijke stijl. Het intrigerende samenspel van lijnen en de geometrische vorm van model DZ847 maakt het meer dan alleen een accessoire.

 

 

Retro geïnspireerd

Voor het voorjaar van 2023 gaven ontwerpers van de New York Fashion Week looks een sappige mandarijntint: Tangelo. De nieuwe collectie van Dutz bruist van deze vitamine C-verrijkte oranje tint. We zien dat mandarijnoranje wordt gemengd in patronen: retro-geïnspireerd model DZ2303 combineert formeel zwart, bruin en grijs met de feloranje tint. Dit lente 2023 seizoen hebben de Dutz ontwerpers daarnaast de geometrische trend een expressieve kijk gegeven met monturen in gedurfde geborstelde verfstrepen en losse inktachtige patronen. Model DZ842 is verfraaid met een iconisch confetti-geïnspireerd patroon. Perfect voor brildragers met pit en een gedurfde modestijl!

 

 

 

Trend 3: Architectonische constructie

Een origineel lagen en lijnen spel, dat is wat de ontwerpers van Dutz hebben bereikt voor de 2 modellen in de trendsectie architectonische constructie. Model DZ845 is een klassiek cat-eye montuur met dunne contouren en vloeiende lijnen in een stijlvol driekleurig jasje. Een samenspel van inkepingen en uitsnijdingen voor een prachtig grafisch effect in zowel levendige als subtiele kleurencombinaties. Model DZ848 is een montuur in panto-stijl met een architectonisch getrapte detaillering. De uitgesneden lijnen in de gedurfde barbiecore roze kleur geven de minimalistische geest van het montuur extra karakter.

 

 

 

Trend 4: Schildpad monturen

Schildpad monturen zijn in 2023 populairder dan ooit. De ontwerpers van Dutz hebben deze trend gevierd met een selectie van gedurfde, chunky en meer subtiele monturen. Het eerste montuur DZ2304 is een echt klassiek rond montuur in kleurrijk gestreept havana-acetaat gecombineerd met felgekleurde metalen randen in magenta-roze. Daarnaast heb je montuur: DZ2301, een combinatie van schildpadacetaat met een grafisch kleurrijk lineair patroon in blauw en bruin. Gedurende de 20e eeuw waren schildpadbrillen populair bij zowel filmsterren als stijliconen, vooral in de jaren vijftig en tachtig. Sindsdien zijn ze een klassieker. Voor een moderne draai aan de klassiekers hebben de Dutz ontwerpers het schildpadpatroon gecombineerd met levendige metaalkleuren in een matte afwerking. Model DZ841 laat een so Dutz eigenzinnige geek chique 3D print en kleurenspel zien.

 

 

 

Trend 5: Kleur van het jaar: VIVA MAGENTA

Voor 2023 heeft Pantone ‘Viva Magenta’ aangekondigd als de ‘Kleur van het Jaar’, een felroze rood dat ze ‘een onconventioneel rood voor een onconventionele tijd’ noemen. Voor een funky en unieke look hebben de Dutz ontwerpers deze kleur van het jaar gecombineerd met Havana acetaat en een kleurrijk lijnenspel. Dit unieke 3D geprinte patroon op metaal maakt dit montuur tot een onmiskenbare eyecatcher!

 

MEER INFO:

T: +31 (0)412 645 000, E: [email protected]

 

www.dutzeyewear.com

Tags: