Accel-KKR steunt Ocuco met een investering in groeikapitaal om wereldwijde expansie te stimuleren

Ocuco, een wereldwijde leider in oplossingen voor oogheelkundige software, heeft vandaag aangekondigd dat het een investering van €60 miljoen heeft ontvangen voor een minderheidsaandeel van Accel-KKR, een wereldwijd private equity-bedrijf met een focus op technologie. De investering is bedoeld om het wereldwijde momentum van Ocuco te vergroten en stelt het bedrijf in staat om te voldoen aan de groeiende omnichannel vraag in de oogzorgsector via Acuitas 3 OmniChannel Edition, Ocuco’s cloudgebaseerde softwareoplossing die de norm stelt. Met de steun van Accel-KKR zal Ocuco ook blijven profiteren van strategische fusie- en overnamekansen.

 

“We zijn verheugd om samen te werken met Accel-KKR, gezien hun expertise in praktijkbeheersoftware en bewezen staat van dienst in het opschalen van verticale SaaS-bedrijven in de VS en wereldwijd. De investering van Accel-KKR is niet alleen een bewijs van onze sterke prestaties, maar ook een krachtige goedkeuring die onze financiële positie versterkt. We zijn goed gepositioneerd om het volledige scala aan oogzorgbedrijven te bedienen, van zelfstandige bedrijven tot wereldwijde ketens die een partner nodig hebben met het vermogen om op schaal te leveren”. – aldus Leo Mac Canna, oprichter en CEO van Ocuco.

 

Ocuco heeft meer dan 30 jaar ervaring in het leveren van hoogwaardige softwareoplossingen aan meer dan 6.750 oogzorglocaties en laboratoria in 88 landen. Nieuwe online benaderingen en omnichannel klantbelevingen zijn vandaag de dag bezig met het revolutioneren van de oogzorg, maar tegelijkertijd neemt zo ook de complexiteit toe voor oogzorgspecialisten om online en fysieke retail- en klinische systemen te beheren en te integreren. Ocuco lost dit probleem op met Acuitas 3 OmniChannel Edition, dat innovatieve technologie gebruikt om deze elementen samen te brengen en een naadloze gebruikers- en klantbeleving te creëren.

 

David Cusimano, Managing Director bij Accel-KKR, reageerde op de investering:

“We zijn verheugd om samen te werken met Ocuco, al tientallen jaren een leider in oogzorgsoftware met een schaalbaar en onderscheidend productaanbod. Deze investering sluit aan bij onze strategie om markt leidende, bedrijfskritieke softwarebedrijven te ondersteunen die worden geleid door sterke managementteams. We kijken ernaar uit om ons netwerk en onze middelen in te zetten om Ocuco’s groeistrategie te ondersteunen terwijl het zijn next-generation SaaS-product wereldwijd uitbreidt”.

 

Deze samenwerking zal naar verwachting ook fusie- en overnamekansen stimuleren, wat in lijn is met een kernprincipe van Ocuco’s groeistrategie. “We staan ​​klaar voor versnelde groei, en de investering van Accel-KKR zal ongetwijfeld onze M&A-strategie aandrijven, waardoor we kunnen blijven innoveren en ons aanbod kunnen uitbreiden”, voegt Mac Canna toe.

 

Over Ocuco

Ocuco is een toonaangevende leverancier van omnichannel softwareoplossingen voor de wereldwijde oogzorgmarkt. De producten omvatten praktijkbeheersoftware, laboratoriumbeheersystemen en e-commerce oplossingen. Opgestart in 1993 door huidige CEO Leo Mac Canna, was Ocuco een pionier in software-engineering in de oogzorgruimte. Met een wereldwijde aanwezigheid in meer dan 88 landen is Ocuco toegewijd aan het internationaal leveren van innovatieve oogzorgoplossingen. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Dublin, Ierland, met daarnaast kantoren in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Zweden, Noorwegen, België en Nederland. Ocuco is benoemd als een van de Best Managed Companies van Deloitte gedurende vijf opeenvolgende jaren.

 

Over Accel-KKR

Accel-KKR is een op technologie gericht investeringsbedrijf met $19 miljard aan cumulatieve kapitaalverplichtingen. Het bedrijf richt zich op software- en technologiegerichte bedrijven die goed gepositioneerd zijn voor groei in zowel de omzet als de winst. Centraal in de investeringsstrategie van Accel-KKR staat de toewijding om sterke partnerschappen te ontwikkelen met het management van de portfoliobedrijven en de focus op waardecreatie naast het management door gebruik te maken van de aanzienlijke middelen die beschikbaar zijn via het Accel-KKR-netwerk. Accel-KKR richt zich op middelgrote bedrijven en biedt een breed scala aan kapitaaloplossingen, waaronder overnamekapitaal, minderheidsinvesteringen in groei en alternatieve kredietoplossingen. Accel-KKR investeert ook in verschillende soorten transacties, waaronder herkapitalisaties van particuliere bedrijven, afsplitsingen van divisies en transacties om particuliere bedrijven van de beurs te halen. Het hoofdkantoor van Accel-KKR is gevestigd in Menlo Park, met daarnaast kantoren in Atlanta, Londen en Mexico-Stad. Ga naar accel-kkr.com om meer te weten te komen.

 

MEER INFORMATIE

www.ocuco.com

www.accel-kkr.com

 

BEELD: Leo Mac Canna, oprichter en CEO van Ocuco

Tags: ,