BCLA webinar over axiale lengtemetingen

Een aankomend BCLA webinar zal kijken naar het ‘hoe’ en ‘waarom’ van axiale lengtemeting als onderdeel van een discussie over de theorie van myopiemanagement.

Nu bijziendheid wereldwijd toeneemt en myopiemanagement nu een groot deel uitmaakt van de dagelijkse activiteiten in veel praktijken, zal het webinar helpen om de kennis van de deelnemers over bijziendheid te vergroten en het vertrouwen te vergroten bij het meten van de axiale lengte.

De sessie, die wordt verzorgd door Topcon en gepresenteerd door Sarah Farrant, biedt deelnemers de mogelijkheid om de belangrijke rol te begrijpen die axiale lengtemetingen spelen bij de vroege diagnose, behandeling en controle van patiënten met bijziendheid en hoe deze gegevens kunnen worden gebruikt en gepresenteerd om de communicatie met ouders en kinderen te verbeteren en om de klinische besluitvorming te ondersteunen.

Sarah, die de onafhankelijke praktijk Earlam and Christopher runt, voegt hieraan toe: “Het gebruik van groeicurven van de axiale lengte zal worden besproken, samen met het gebruik ervan om inzicht te krijgen in de waarschijnlijkheid van het ontwikkelen van hoge bijziendheid op volwassen leeftijd en het gebruik ervan om de noodzaak om interventies te starten of aan te passen te controleren. Aan de hand van casussen wordt duidelijk gemaakt waar het gebruik van axiale lengtemetingen in combinatie met standaard refractieve procedures het mogelijk heeft gemaakt om behandelprotocollen aan te passen op basis van de reacties van patiënten met het oog op betere resultaten”.

Het webinar wordt gehouden op woensdag 8 mei vanaf 19.00 uur. Dit webinar is voor iedereen toegankelijk en iedereen die ervoor in aanmerking komt, kan één CPD-punt krijgen.

Sarah is gespecialiseerd in oculaire pathologie, droge ogen en myopiemanagement. Ze is een vooraanstaand expert op het gebied van therapeutica en droge ogen-management en vertegenwoordigt het Verenigd Koninkrijk als ambassadeur voor de Tear Film and Ocular Surface Society (TFOS). Ze is consultant voor tal van oogheelkundige bedrijven en is de huidige President-Elect van de BCLA.

Om in te schrijven voor de sessie, of aan te melden als BCLA-lid, ga naar www.bcla.org.uk.

Tags: