Bijzondere gastcolumn en bijzondere Tafel van Vier 

In Eyeline Magazine 3-2023 die deze week verschijnt, staat deze gastcolumn van Kees Broos met als titel ‘Artificial Intelligence in de (contactlens- en optometrie)praktijk’. Kees had al eens eerder een gastcolumn voor ons geschreven en leverde deze zelf spontaan aan in februari. Onze redactie bedankte hem en antwoordde: ‘We verschuiven deze een editie later omdat een van de extra thema’s dan ‘Artificial Intelligence’ is. Alsof je het wist….’  

 

In april hebben we de opmaak aan Kees laten zien en het belangrijkste was dat hij vooral een vrolijke foto van zichzelf wilde: “Wat meer vrolijkheid geeft beter weer hoe ik de afgelopen 40 jaar in de branche mijn activiteiten gedaan heb, namelijk met veel plezier. Dat is toch wel wat ik wil uitstralen. Je zou mij heel blij maken hiermee”. Onze Loek zorgde ervoor dat dit goed kwam en Kees bedankte hem voor de inspanning om dit te realiseren. “Deze foto kan ik waarderen”.

Kees overleed afgelopen vrijdag 5 mei, met zijn Contactalook één van de grootste contactlensspecialisten van Nederland.

Helaas heeft hij dus zelf deze Eyeline niet meer gezien. Alsof hij het wist….

 

De Tafel van Vier  

Ook moesten we meteen denken aan Kees als hoofdgast in aflevering 12 van De Tafel van Vier, een contactlenstalkshow die ons zusje LT Productie in samenwerking met Bausch + Lomb produceert. Gastheer Eef van der Worp over Kees: “Een man met enorm veel passie voor zijn werk en het vak. Dat komt ook overduidelijk naar voren in deze uitzending, waar hij vol vuur en beleving zíjn visie op ons mooie beroep gaf”. Contactlenzen: zijn grootste hobby, voorziet zo’n beetje de hele Nederlandse contactlensindustrie van advies, en waar nodig van repliek. Eigenwijs: misschien – als het moet. Eigen visie: zeker. Een visionair: absoluut. 

 

Bekijk hier de complete Tafel van Vier aflevering 12

 

Namens iedereen uit de branche: dank Kees!

We wensen zijn familie veel sterkte.