Brunel Solar Team met zonneauto te gast bij Linneweever

Vrijdag 14 april 2023, Eyeline maakte kennis met het Brunel Solar Team in optiekzaak Linneweever in Wateringen. Het Brunel Solar Team was aanwezig om hun ogen te laten meten, controleren en hun nieuwe zonnebrillen voor de aankomende race dit jaar uit te zoeken. Sinds jaren werkt het team voor de oogbescherming samen met Serengeti Eyewear waardoor het hele team tijdens hun race verzekerd is van de allerbeste zonnebrillen die haarscherp zicht en de beste bescherming tegen de schadelijke en verblindende Australische zon garanderen. In de afgelopen jaren betrok Serengeti Eyewear de Wateringse opticien Linneweever tevens bij dit project. Linneweever gaf het nog een extra dimensie door het team dat de auto bouwt van gehoorbescherming te voorzien. Bovendien zorgt deze opticien er iedere keer voor dat de brildragende teamleden zonnebrillen met perfecte glazen op hun eigen sterkte krijgen en worden ook de contactlensdragers optimaal van alle benodigde lenzen voorzien.

 

 

Na een onderbreking van een paar jaar als gevolg van COVID-19, staat er in oktober 2023 in Australië weer een Bridgestone World Solar Challenge gepland. Voor teams uit de hele wereld is dit hét wereldkampioenschap voor zonneauto’s waarbij zevenvoudig winnaar Brunel Solar Team van de TU in Delft met een nieuw team er bij is en alles op alles zal zetten om  voor de achtste keer op het hoogste treetje van het ereschavot te staan. Een goede voorbereiding is essentieel voor een project als dit en het team van de TU Delft laat nooit iets aan het toeval over. Zo benadrukt optiekzaak Linneweever de noodzaak van goed zicht, snelle reacties op onverwachte gebeurtenissen en optimale bescherming van de ogen tijdens deze race op een continent waar de zon onbarmhartig kan schijnen. Met de NUNA 12 is een volledig nieuwe auto door het Brunel Solar Team ontwikkeld en als het om alle randvoorwaarden gaat, is ook alleen het beste goed genoeg.

 

Bridgestone World Solar Challenge

De laatste verreden editie van dit bijzondere evenement in 2019 eindigde voor het vorige team van Brunel Solar Team in mineur, toen de auto op kop lag, maar de auto in de laatste etappe volledig uitbrandde. Vorig jaar nam het al een beetje revanche door met de NUNA 11S de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika te winnen. De NUNA 11S was vrijdag 14 april tevens te bewonderen in de optiekzaak Linneweever, zodat iedereen eens in het echt kon zien hoe zo’n high-tech zonneauto eruitziet en wat voor techniek er allemaal gebruikt wordt om snelheid en efficiënt gebruik van de zonne-energie te optimaliseren.

 

MEER INFORMATIE

Binnenkort in Eye@line #3 2023: een exclusief interview met de twee coureurs van dit jaar binnen het Brunel Solar Team: Ben Onland en Kees Broek, met hun visie op de Serengeti zonnebrillen tijdens de race en meer over de aanloop naar het Bridgestone World Solar Challenge.

 

HEADER FOTO: Kees Broek, coureur Brunel Solar Team