Dé trend voor lente/zomer 2023

Duurzaamheid is een centraal thema voor lente/zomer 2023. Dit heeft betrekking op de materialen, de productie en de houding van bedrijven en op de persoonlijke levensstijl van elk individu. Niet alleen de dingen die we gebruiken en consumeren moeten duurzamer worden, maar ook het leven zelf. Rust, ontspanning en mindfulness versterken ons geestelijk, mentaal en fysiek welzijn.

 

.

Deze trend is gebaseerd op het verlangen naar de natuur en de oorsprong. Hout,  rotan, steen en katoen zijn materialen met natuurlijke bedoelingen. Organische vormen lijken vloeiend, rond of golvend voor een rustgevende uitstraling. Lichte pastelkleuren zoals mat lavendel of beige tinten geven ontwerpen een vleugje sereniteit. Rijke, frisse kleuren geven een stemmingsverhogend effect. Zandbeige is aardend. Helder oker tovert de kleuren van de zonsondergang in huis. De ontwerpen combineren verschillende stijlen zoals vintage, cottage chic, Scandi stijl, glamour home en moderne interieurs tot een melange van gezellige esthetiek.

 

TrendSet Winter geeft het startschot voor de trends van 2023

Het is de eerste interieur & lifestyle beurs van het jaar. Onmiddellijk na de feestdagen toont TrendSet Winter 2023 van 7 tot 9 januari 2023 in München wat er beschikbaar is voor het voorjaar/zomer seizoen 2023 met meer dan 1.500 internationale merken en collecties. Drie dagen lang, van zaterdag tot maandag, kunnen vakbezoekers live kennismaken met de nieuwe trends en producten en deze direct bestellen. In de 15 ‘Interiors & Lifestyle’ Fair Areas en de drie ‘Topic Areas’ presenteren exposanten in zes beurshallen hun nieuwe producten, interieurs en accessoires voor wonen en werken.

Daarnaast kunt u in de nieuwe TrendSet Journal-catalogus alle informatie over trends, producten, exposanten, hallen, beurszones en de beurs vinden. Drie weken voor de beurs wordt de catalogus van TrendSet Journal naar een geselecteerde groep vakbezoekers gestuurd en is deze online beschikbaar op: trendset.de/trends/trendset-journal/.

.

Benieuwd hoe de TrendSet zomer beurs in 2022 was? Bekijk het in onderstaande video:

 

www.trendset.de

Tags: