Ontdek de voordelen van Esencia® contactlenzen

Om gepersonaliseerde zachte lenzen voor myopie management aan te bieden, heeft ERCON een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Tiedra, de pionier in de productie van gepersonaliseerde zachte lenzen voor myopie management. Tiedra is tevens de eerste fabrikant die dergelijke lenzen op de markt heeft gebracht, met een geldig CE-certificaat voor de indicatie ‘correctie en controle van progressieve myopie bij kinderen en adolescenten’. Door gebruik te maken van geavanceerde technologieën en individuele oogmetingen, kunnen deze lenzen nauwkeurig worden aangepast aan de specifieke behoeften van elke klant. Dit stelt optometristen en oogartsen in staat om effectieve behandelplannen op maat te maken en de gezondheid van de ogen te verbeteren.

 

Deze samenwerking tussen ERCON en Tiedra brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee voor de behandeling van myopie bij jonge mensen. Myopie, ook wel bekend als bijziendheid, is een veelvoorkomende oogafwijking die kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen als deze onbehandeld blijft. Het belemmert het zicht op afstand en kan de kwaliteit van leven van de getroffenen beïnvloeden.

 

CE-certificaat

Het CE-certificaat voor de lenzen van Tiedra bevestigt dat ze voldoen aan de Europese normen en veiligheidsvereisten voor de correctie en controle van progressieve myopie bij kinderen en adolescenten. Dit certificaat is een belangrijke erkenning van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de lenzen. Het biedt patiënten en zorgverleners gemoedsrust bij het gebruik van deze innovatieve technologie.

Deze samenwerking markeert een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van geavanceerde oplossingen voor myopiebeheer en benadrukt het voortdurende streven naar innovatie en verbetering in de optische industrie. Als gevolg van deze samenwerking kunnen meer kinderen en adolescenten profiteren van gepersonaliseerde zachte lenzen die specifiek zijn ontworpen om myopie te corrigeren en te controleren. Dit opent de deur naar een helderdere toekomst waarin jonge mensen de best mogelijke visuele gezondheid kunnen bereiken en behouden.

 

MEER INFORMATIE

Lees verder in onderstaand artikel (pag. 114 t/m 115):

 

www.erconctl.nl

Tags: