EssilorLuxottica presenteert nieuwste inzichten in brillenglazen voor myopiecontrole op Ophthalmology Futures Forums

EssilorLuxottica bleef dit jaar het Ophthalmology Futures Forums European Forum op 7 september 2023, de World Society of Paediatric Ophthalmology and Strabismus (WSPOS) sub-specialty day 2023 en de ESCRS iNovation® Day 2023, beide op 8 september 2023 in Wenen, Oostenrijk, ondersteunen. EssilorLuxottica heeft tijdens de evenementen de nieuwste bevindingen gedeeld over de Essilor Stellest-lens en de rol die deze lens speelt bij de behandeling van myopie.

Van het bevorderen van onderzoek en innovatie en het delen van expertise op internationale forums en evenementen, tot het ontwikkelen van belangrijke partnerschappen en meer, EssilorLuxottica blijft voorop lopen om te helpen bij het bevorderen van onderwijs en begrip over myopie en het bieden van innovatieve oplossingen voor de controle van myopie bij kinderen. Als onderdeel van deze inspanningen ondersteunde EssilorLuxottica de Ophthalmology Futures Forums voor het derde jaar op rij als zilveren sponsor. Olga Prenat, Head of Medical and Professional Affairs, EssilorLuxottica, nam deel aan een paneldiscussie getiteld ‘Myopia in the Digital Age: Is Technology the Answer?’ onder voorzitterschap van Associate Prof. Marcus Ang uit Singapore en Ian Flitcroft uit Ierland tijdens het Europese Forum op 7 september 2023. EssilorLuxottica had ook een stand waar aanwezigen meer te weten konden komen over de Essilor Stellest-lens.

EssilorLuxottica organiseerde ook een satellietsessie  op de WSPOS subspecialisatiedag 2023 met Prof. Dominique Bremond-Gignac, hoofd van de afdeling Oogheelkunde, Universitair Ziekenhuis Necker-Enfants Malades, Frankrijk, en Prof. Arnaud Sauer, Kinderoogarts, Universitaire Ziekenhuizen van Straatsburg, Frankrijk. Olga Prenat presenteerde de vierjarige klinische onderzoeksresultaten van de Essilor Stellest-lenzen.

In 2023 ondersteunde EssilorLuxottica voor het eerst ook de European Society of Cataract and Refractive Surgeons (ESCRS) iNovation® Day 2023 als zilveren sponsor. Dit nieuwe programma, dat in 2022 van start ging, brengt internationale klinische en zakelijke experts samen met als doel de meest urgente klinische behoeften en belemmeringen voor succes in de voorste segmentzorg aan te pakken. Olga Prenat nam deel aan een paneldiscussie over het onderwerp: “Myopie: The next pandemic?” onder voorzitterschap van Ken K. Nischal en Jim Mazzo.

Olga Prenat, Head of Medical and Professional Affairs, EssilorLuxottica: “Door deel te nemen aan deze belangrijke professionele evenementen bevestigt EssilorLuxottica haar toewijding om de pandemie van bijziendheid aan te pakken. Dergelijke evenementen bieden een waardevol forum om de nieuwste evidence-based inzichten en de nieuwste oplossingen voor myopie management te delen met de medische gemeenschap”.

EssilorLuxottica presenteerde de vierjarige klinische onderzoeksresultaten van zijn myopiecontrole-innovatie Essilor Stellest-lens voor het eerst op de 2023 ARVO jaarlijkse bijeenkomst in New Orleans, Louisiana. De bevindingen tonen aan dat de Essilor Stellest-lens een sterke effectiviteit blijft vertonen in het vertragen van de progressie van myopie en axiale verlenging bij kinderen in het vierde jaar van het onderzoek.