Hét Congres ‘Uitgelicht’ | Stuur uw beste foto in en maak kans op een prachtige prijs

Hét Congres ‘Uitgelicht’, voor contactlensspecialisten, optometristen, orthoptisten en studenten zal op maandag 22 mei 2023 plaatsvinden. In aanloop naar het congres vind er een fotowedstrijd plaats waar ook u aan kunt deelnemen. Heeft u een mooie foto die te maken heeft met de dagelijkse contactlenspraktijk? Pak de foto er dan snel bij en stuur deze, inclusief een korte en krachtige toelichting, naar [email protected]. Er is een prachtige prijs voor de winnaar!

 

Een tipje van de sluier: wat kunt u verwachten tijdens Hét Congres ‘Uitgelicht’?

Dagvoorzitter Antoin Peeters, bekend van het RTL Nieuws, neemt u en jou deze dag mee langs diverse contactlensgerelateerde onderwerpen zoals 75 jaar vormstabiel, multifocaal, topografie, vloeistoffen en fotografie. Bekijk in dit artikel alvast een tipje van de sluier wat u kunt verwachten tijdens het congres.

 

Lezing van Erik Scherder over de gevolgen van een inactieve levensstijl en het mogelijk leiden tot Myopie

Teveel achter een scherm zitten is een uiterst actueel onderwerp. Wist u dat het kan leiden tot myopie? Ook het veelvoudig blijven zitten kan negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van kinderen, zoals een hoger risico op hart- en vaatziekten, overgewicht/obesitas en diabetes type 2. Natuurlijk geldt dat niet alleen voor kinderen. Hoe gaat het eigenlijk met u? Heeft u een actieve leefstijl? Of zit of staat u de meeste uren van de dag? Wat voor een invloed heeft een inactieve leefstijl op het omgaan met chronische stress? En welk effect heeft een inactieve leefstijl op uw hersenfuncties? Deze en andere spannende onderwerpen komen langs tijdens deze lezing op het ANVC Congres.

 

 

Phil Morgan licht toe: subklinische tekenen bij contactlensdragers 

In de afgelopen 30 jaar hebben verschillende verbeteringen aan zachte contactlenzen veel ongewenste effecten van het dragen van zachte lenzen aanzienlijk verminderd. Denk bijvoorbeeld eens aan de introductie van siliconen hydrogellenzen en daily disposables. Toch stoppen nog veel mensen met het dragen van contactlenzen vanwege ongemak. Daarbij lijkt het aantal infecties op een gelijk niveau te liggen als met de lensmaterialen uit de vorige generatie. Hoe kan dat toch?
Philip Morgan belicht tijdens het ANVC Congres de zogenaamde subklinische tekenen bij contactlensdragers; wat is hierover bekend en welke impact hebben contactlenzen en/of contactlensvloeistoffen op dit verschijnsel?

 

Workshop door Helmer Schweizer: de relatie tussen behandelaar en patiënt

Deze workshop wil gedachten aanreiken die zullen stimuleren, inspireren en ook uitdagen (of bevestigen) wat er in de dagelijkse praktijk wordt en kan worden gedaan. Een van de vraagstukken die besproken wordt is: wat kan een contactlensspecialist doen om de patiënt te doordringen van het belang van de keuze van het type contactlens? Denk hierbij aan vervangingsfrequentie, materiaal, correctie en de keuze van het verzorgingsproduct (indien van toepassing). Naast het leveren van goed werk met betrekking tot alle technische aspecten en overwegingen rond de contactlensaanpassing, zorgt een goede communicatie van deze aspecten voor een pluspunt bij de patiënt. Het is een essentieel element van de klanttevredenheid. De service in rekening brengen is gemakkelijker als de patiënt die service ervaart. Communicatie, presentatie van de dienst is daarom zeer belangrijk. Juiste communicatie speelt hierbij een zeer belangrijke rol bij het creëren van tevredenheid bij de patiënt, het opbouwen van de relatie en het leidt tot loyaliteit, mond-op-mond reclame en dus aanbevelingen. Ook de opvolgingscommunicatie mag niet worden vergeten. Het is de plicht van de behandelaar om de wetenschap achter al het technische werk van de behandelaar in ‘begrijpelijke’ taal weer te geven. De informatie relevant houden, zo kort mogelijk, en alle soorten communicatiekanalen gebruiken is even belangrijk.

 

Demonstratieworkshop van Dr. Keyur Patel over basisprincipes van fotografie en hoe deze toe te passen op beeldvorming van het voorste segment en contactlenzen 

In deze demonstratieworkshop van 30 minuten zal Keyur de spleetlamp digitale beeldvorming versus mobiele telefoon demonstreren op levende patiënten en de voor- en nadelen van beeldvorming in de dagelijkse praktijk bespreken.

 

Uw kennis uitgelicht door Bianca Schut en Arjan de Vecht tijdens een kennisquiz
Bent u klaar om uw aanpassingsvermogen te testen? Tijdens deze sessie wordt u namelijk door middel van een (inter)actieve quiz uitgedaagd om uw idee of mening te geven over interessante vraagstukken, gerelateerd aan topografie en contactlenzen. Educatie met een twist en een knipoog, zoals u inmiddels gewend bent van Arjan en Bianca. U kunt naar huis met een frisse blik om een en ander direct in de praktijk toe te passen.

 

MEER INFORMATIE

Bekijk hier het volledige programma en meer informatie over Hét Congres ‘Uitgelicht’.

Bestel hier uw tickets: www.anvc.nl/event-aanmelden-login/15/ 

Tags: