Inspirerende avond met Centrop: gastvrij & gastronomisch

Op zondag 10 en maandag 11 december was de Ron Gastrobar in Amsterdam dé place to be. Exclusief voor Centrop-leden had Centrop een bijzonder gastvrij én gastronomisch programma samengesteld.

 

 

Op beide avonden werden 40 optiek-experts in de watten gelegd met een culinair diner, waarbij ze door Wouter Verkerk, horeca-expert en columnist, werden bijgepraat over het thema van de avond: gastvrijheid. Want wat is dat nou eigenlijk? Wat bedoelen mensen als ze zeggen ‘Daar willen we heen, want daar snappen ze het!’ Aan de hand van een inspirerende presentatie liet Wouter zien hoe onder andere de service bij Ron Gastrobar is vormgegeven en welke parallellen er met de optiek te trekken zijn. Ook chef-kok en eigenaar Ron Blaauw bleek een ware inspirator, maar dat kon ook niet missen. Hoe krijgt een top-chef het anders voor elkaar om op hoog niveau zo’n bijzonder imperium op te bouwen?

 

 

Creatieve & culinaire inspiratie

Team Eyeline was ook aanwezig en sprak onder het genot van heerlijke culinaire kunstwerkjes en dito wijnen uitgebreid met de opticiens aan tafel. Zo vond Petra Oostman van Optiek Oostman in Hoofddorp met name de verbanden tussen de optiek en de horeca interessant. “Het verhaal over service en gastvrijheid was daardoor niet alleen leuk, maar ook inspirerend!”

Annemarie en Greet Freiberger, van Optiek Freiberger in Burgum en Hattem, hebben ook genoten van de avond. Annemarie: “De presentatie van Wouter Verkerk vonden we verfrissend. Het ging onder andere over service, wat we daaronder verstaan, wat de klant daarbij verwacht en hoe mooi het is om de klantverwachting vervolgens te overtreffen. Ook stonden we stil bij de vraag wat wij als optiekondernemers in onze zaak als extra aanbieden buiten de kwalitatief goede oogmeting. Al met al heel inspirerend, net als het praatje van Ron Blaauw over zijn vak, passie en de manier waarop hij service toepast in zijn zaken. Wat we ook erg leuk vonden, is de wijziging in tafelschikking halverwege de avond. Op die manier ontstond er alle ruimte om ook met andere optiekondernemers sparren”.

 

 

Toegevoegde waarde

Natuurlijk vroegen we aan het einde van de avond ook nog even aan Rob Schaap, directeur van Centrop, hoe hij de avond zelf ervaren heeft. “Ik vond het geweldig dat we met dit culinaire event zo veel leden aan ons en aan elkaar konden verbinden”, reageerde hij enthousiast. “Om op deze unieke plek de parallellen te ontdekken tussen de horeca en de optiek, dat is toch bijzonder? Zelf vond ik de presentaties van Wouter en Ron, de één een horeca-expert en de ander een top-chef én ondernemer – naast de heerlijke Wine & Dine – echt van toegevoegde waarde. Ik hoop dan ook dat iedereen vol inspiratie huiswaarts is gegaan”.

 

www.centrop.nl

Tags: