Julbo breidt partnerschap met Groupama FDJ Cycling Team uit

Julbo is naast officiële helmenpartner nu ook brillenpartner van wielerploeg Groupama-FDJ.

 

Het partnerschap
Julbo is vorig jaar een partnerschap aangegaan door alle renners van de Groupama-FDJ wielerploeg uit te rusten met helmen. In 2024 groeit de samenwerking verder voor het tweede jaar. Naast helmen krijgen alle renners nu ook Julbo-zonnebrillen. Een nieuwe fase in de investering van het bedrijf uit de Jura in de wielersport.

 

De geschiedenis
Geschiedenis wordt nog steeds geschreven. Geduldig. En gepassioneerd. Het seizoen 2023 markeerde Julbo’s debuut in het professionele peloton met het Groupama-FDJ wielerteam. En wat een start! Met negentien successen waaronder de titel van Frans kampioen, een leiderstrui in de Giro d’Italia en de Vuelta a España, maar ook de opkomst van enorme talenten zoals Romain Grégoire en Lenny Martinez, was het een spannend jaar! Gedurende het seizoen van de grootste wedstrijden ter wereld heeft iedereen bij Julbo met veel plezier naar de renners van het Groupama-FDJ Cycling Team gekeken.

 

De verbintenis
De beslissing van Julbo om zich in 2023 te verbinden aan de professionele wielersport was het resultaat van een lang denkproces dat werd gekenmerkt door waarden die het bedrijf de afgelopen 136 jaar hebben geleid: innovatie, hechte relaties en authenticiteit. Julbo ontwikkelt al meer dan een eeuw hightech producten en kan daarom unieke expertise bieden op het gebied van zicht en bescherming. Deze knowhow, gecombineerd met de elite-ervaring van de Groupama-FDJ wielerploeg, heeft het bedrijf in staat gesteld om nieuwe producten te ontwikkelen die in de komende weken onthuld zullen worden.

 

De ontwikkeling
Producten ontwikkeld door kampioenen voor het grote publiek: dat is het ethos dat de Julbo teams drijft. 2024 markeert het begin van een nieuwe fase tussen het bedrijf en de wielerploeg. In de UCI WorldTour en Continental teams zullen 40 renners tijdens het wielerseizoen Julbo-helmen en -zonnebrillen dragen.

 

“Vanaf nu zullen alle renners, niet alleen in de UCI WorldTour ploeg maar ook in de Continental ploeg, helmen en zonnebrillen dragen die bij ons in Longchaumois in de Jura zijn ontwikkeld. Dit eerste jaar in het centrum van het professionele wielrennen heeft ons in staat gesteld om waardevolle feedback te krijgen waardoor we toekomstige assortimenten kunnen ontwikkelen die nog betere prestaties bieden. Dankzij de geografische nabijheid van het Performance Center in Besançon kunnen we nog beter inspelen op de behoeften van de renners en samen vooruitgang boeken met één doel voor ogen: prestaties. Het seizoen 2023 was een succes. Het is aan ons om het volgende hoofdstuk te schrijven en ik weet dat het een geweldig hoofdstuk zal worden”. – Christophe van Beaud, CEO van Julbo.

 

www.julbo.com

Tags: