Messe Frankfurt presenteert inzichten over handelsbeurzen 2024 en AI in de retailsector

De Digital Academy van de Frankfurtse beurzen voor consumentengoederen Ambiente, Christmasworld en Creativeworld nodigt u uit voor het volgende online evenement op 17 januari 2024 van 10:00 – 11:00 uur. Onder de titel ‘Insights Consumer Goods Fairs & AI in Retail’ biedt deze editie van de Academy waardevolle inzichten voor de beurservaring en laat het potentieel zien van het momenteel veelbesproken onderwerp Artificial Intelligence voor de retailsector. Gastspreker deze keer is Ian Scott, directeur Retail Consulting Ltd.

In januari verwelkomen de drie toonaangevende beurzen Ambiente, Christmasworld en Creativeworld de internationale consumptiegoederenindustrie opnieuw in Frankfurt. In het eerste deel van de Digital Academy op 17 januari geven Thomas Kastl, Head of Ambiente Dining, en Dorothe Klein, Head of Content, exclusieve inzichten in de drie beurzen voor consumentengoederen. U komt te weten naar welke spannende beursinnovaties en evenementen u vooral kunt uitkijken en hoe u uw bezoek aan de beurzen het beste kunt voorbereiden.

Met Ian Scott, Director Retail Consulting Ltd, wordt in het tweede deel van de Digital Academy gekeken naar de mogelijkheden van AI in de retail. Hij laat zien hoe AI-technologie en menselijke ervaring effectief kunnen worden gecombineerd om het best mogelijke resultaat te bereiken voor zowel personeel als klanten. Scott is door Retail Rethink erkend als een van de Top 100 Retail Influencers, een groep van de meest invloedrijke en innovatieve opinieleiders die de branche beïnvloeden. Hij put zijn kennis uit meer dan 20 jaar retailervaring en adviseert retailers en merken over hoe ze effectieve oplossingen kunnen vinden voor hun winkelprojecten in een veranderend retaillandschap.

Via de Digital Academy bieden de drie beurzen voor consumentengoederen Ambiente, Christmasworld en Creativeworld op een gezamenlijk platform regelmatig doelgroepspecifieke online events aan over belangrijke thema’s die de consumentengoederensector momenteel in beweging brengen. Met impulslezingen en discussierondes door experts bieden ze diepgaande branchekennis, inspiratie en praktische tips. De online evenementen zijn te volgen in het Duits en in het Engels en deelname is gratis. Inschrijven voor de Digital Academy kan op https://consumergoods.digital.messefrankfurt.com/.