MIDO 2023 staat om de hoek!

De 51e editie van MIDO wordt zaterdag 4 februari afgetrapt bij Fiera Milano Rho. Het belooft weer groots te worden met ruim 1.000 exposanten uit meer dan 150 landen. Team Eyeline zal uiteraard aanwezig zijn tijdens MIDO en komt graag langs uw beursstand.

Sleutelwoorden voor MIDO 2023: Internationalisering, focus op opticiens en duurzaamheid
De cijfers van MIDO spreken voor zich: er worden exposanten, inkopers, opticiens, professionals uit de branche, journalisten en studenten van over de hele wereld verwacht, mede dankzij het waardevolle partnerschap met ITA (Italian Trade Agency) en het hosted buyers-programma waar MIDO al maanden aan werkt.

Veel gelegenheid voor debat, reflectie, uitwisseling van ideeën en interactie is speciaal gereserveerd voor opticiens en inkopers. Elk jaar komen duizenden Italiaanse en internationale professionals naar MIDO, op zoek naar de nieuwste innovaties en trends op het gebied van brillen, maar vooral om verkoopovereenkomsten te sluiten en zaken te doen. Speciaal voor hen is in OTTICLUB in Pavilion 3 de cyclus “How To?” gecreëerd, die ingaat op de praktische dagelijkse activiteiten van optiekzaken met realistische inhoud over verschillende onderwerpen, zoals stijladvies, renovatie van verkooppunten, marketing en communicatie, evenementen als promotiemiddel, etc.

“Het onderwerp duurzaamheid is enorm belangrijk”, vertelt voorzitter Giovanni Vitaloni. “We willen dat MIDO een gelegenheid is om ervaringen uit te wisselen met degenen die op dit gebied al veel bereikt hebben. Veel brillenbedrijven zijn al enige tijd actief in duurzaamheidsprojecten en we hebben besloten een prijs speciaal aan hen te wijden. We zullen de CSE (Certified Sustainable Eyewear) Award uitreiken tijdens een speciale ceremonie op zondag 5 februari. Tegelijkertijd weten we hoe groot de impact van grootschalige evenementen als MIDO kan zijn en daarom hebben we ons bij de recente edities ingespannen om niet alleen de ecologische, maar ook de sociale impact te beperken. Een van de eerste behaalde resultaten is de ISO 20121:2012 duurzaamheidscertificatie, verkregen tijdens de editie van 2022, waarmee het duurzame beheer van grote evenementen wordt gecertificeerd. In februari worden we geëvalueerd voor de editie van dit jaar”.

Niet te missen evenementen op MIDO 2023
De aftrap van de beurs vindt plaats op zaterdag 4 februari om 10 uur in OTTICLUB, in Pavilion 3, met welkomsttoespraken van Giovanni Vitaloni, samen met CEO en directeur van ITA Roberto Luongo, gemeenteraadslid van de stad Milaan Alessia Cappello en CEO en directeur van Fiera Milano Luca Palermo.
De evenementenkalender wordt gedurende de drie beursdagen voortgezet met zakelijke bijeenkomsten, conferenties en evenementen. Een daarvan is de presentatie van het ANFAO-project Empowering Optical Women Leadership ter ondersteuning van vrouwen in een leiderschapscarrière in de brillenbranche. De bijeenkomst wordt gehouden op zaterdag 4 februari om 10.30 uur in OTTICLUB, gemodereerd door journaliste Barbara Serra, gesponsord door Fondazione Bellisario en geproduceerd in samenwerking met SDA Bocconi [School of Management]. Zondag 5 februari om 14.00 uur vindt op het Fashion District square (Pavilion 1) de uitreiking plaats van de BeStore Award (voor optiekzaken die een uitstekende winkelervaring en klantenservice bieden) en de Stand Up For Green award (2e editie en toegekend aan de stand die het meest gericht is op milieuzorg) en dit jaar voor het eerst de CSE Award. Deze prijs is ingesteld door MIDO, in samenwerking met ANFAO en Certottica, en bekroont de duurzaamheid in de wereldwijde brillenindustrie. MIDO-voorzitter Vitaloni en mode- en lifestylejournalist Chiara Tronville zullen de ceremonie leiden.
Zaterdag en zondag worden bezoekers en exposanten in Pavilion 1 bij de Press Village meegenomen in de communicatiecampagne MIDO 2023 Frames.

Nog veel meer evenementen kunt u vinden op de website van MIDO: https://www.mido.com

 

MIDO is open op zaterdag 4 februari en zondag 5 februari van 09:00 tot 19:00, en op maandag 6 februari van 09:00 tot 18:00.

Tags: ,