Modeontwerper Nicolas Fafiotte verkozen tot voorzitter van SILMO d’OR-jury

Nieuwsgierig om andere creatieve werelden te ontdekken, stond Nicolas Fafiotte te popelen om de prestigieuze rol van voorzitter van de SILMO d’OR awards op zich te nemen, vooral omdat hij afkomstig is uit Oyonnax, in de regio Ain, de bakermat van de Franse brillenindustrie. Dit toeval is een teken dat er veel goeds in het verschiet ligt voor de volgende editie van de altijd zeer gewilde SILMO d’OR awards, die worden gehouden op een unieke locatie in de Franse hoofdstad. Als modeontwerper voor uitzonderlijke gelegenheden is Nicolas Fafiotte zeer vereerd om zijn perfectionistische en glamoureuze oog te richten op de genomineerde producten.

Nicolas Fafiotte studeerde af aan de ESMOD School of Fashion Design (eerste prijs in de categorie Haute Couture) en volgde zijn opleiding in Parijs – vooral bij Emmanuel Ungaro – voordat hij begin jaren 2000 naar Lyon verhuisde. Vlakbij Place Bellecour opende hij zijn ontwerpatelier voor trouwjurken en avondjurken op maat. Hij maakt uitzonderlijke kledingstukken voor uitzonderlijke gelegenheden die feestelijkheid uitdrukken. De ontwerper wint klanten voor zich met zijn gevoel voor stijl en zijn veeleisende perfectionisme. De kampioen van de Franse savoir-faire heeft een talent voor het ontwerpen van sublieme jurken die indruk maakten op Sylvie Tellier, Miss Lyon 2001, die datzelfde jaar Miss France 2002 werd. Door hem in de schijnwerpers te plaatsen en zelfs in het middelpunt van de modewereld te plaatsen, werd hij op zijn beurt een trouwe supporter van de nationale wedstrijd, waaraan veel aandacht wordt besteed.

Voortdurend in beweging en toch voorzichtig in de keuze van zijn samenwerkingen, werkt hij regelmatig samen met andere merken om bijvoorbeeld een sieradenlijn, handtassen, accessoires en de spectaculaire looks van de ‘Live Show d’Etam Lingerie’ te creëren. Hij ontwierp ook de capsulecollectie ‘Pronuptia by Nicolas Fafiotte’ die werd gepresenteerd tijdens de 2022 editie van Miss France.

 

MEER INFORMATIE

Bezoek op 1 oktober  de SILMO d’OR ruimte bij SILMO Paris om de grote winnaars van 2023 te ontdekken.

www.silmoparis.com

 

BEELD: Nicolas Fafiotte © DMKF