Nexeye introduceert circulaire eyewear

Optiekgroep nexeye introduceert Ciircle een circulaire eyewearcollectie met monturen gemaakt van oude brillen en restafval dat overblijft bij de productie van nieuwe monturen. De collectie is onderdeel van de ambitie van nexeye om de operatie te verduurzamen. De volledige Ciircle collectie, bestaande uit 23 unisex monturen, is nu verkrijgbaar in de winkels van Hans Anders, Direkt Optik en eyes + more
.

 

.

Ambitie om stap voor stap te verduurzamen

Karin van Braam, CBO bij nexeye vertelt welke rol duurzaamheid speelt bij nexeye: “Nexeye wil dat goede oog- en hoorzorg ook voor toekomstige generaties toegankelijk is. Naast de kwaliteit en betaalbaarheid van onze producten speelt ook verduurzaming van het productieproces hierin een grote rol. Als groep willen we graag een bijdrage leveren aan het leefbaar houden van de wereld en de maatschappij. Niet alleen omdat onze klanten dat van ons verwachten, maar vooral omdat we echt geloven dat we dat kunnen”.

.

Karin van Braam, CBO bij nexeye

.

Ciircle, circulaire eyewear

De categorymanagers van nexeye zien bij hun bezoeken aan fabrieken een groeiende betrokkenheid van leveranciers bij het productieproces, dat zij dat ook schoner en duurzamer willen maken. Van Braam: “We blijven in gesprek met hen en zoeken samen naar duurzamere oplossingen. Zo zien wij restafval dat vrijkomt bij productie van monturen als een kans; dit is materiaal van hoge kwaliteit dat uitstekend kan worden hergebruikt. Als we deze kansen weten te benutten laten we zien dat het onnodig is om steeds nieuwe grondstoffen te gebruiken voor onze producten. Met het uitgangspunt dat een bril gemaakt van hergebruikte materialen nog mooier is, zijn we in gesprek gegaan met een leverancier die restafval en oude monturen gebruikt voor de productie van nieuwe kunststof monturen. Zo hebben we samen het merk Ciircle en de collectie ontwikkeld”.

.
.

MEER INFORMATIE

www.nexeye.com/glasses-made-from-recycled-materials-are-even-more-beautiful