Nominaties gezocht voor ‘gepassioneerde’ nieuwe BCLA raadsleden

‘Toegewijde’ en ‘gepassioneerde’ oogzorgprofessionals zijn opgeroepen om zich kandidaat te stellen om hun collega’s te vertegenwoordigen in de BCLA Council.

Toekomstige leden van de raad zullen een integrale rol spelen in het bepalen en uitvoeren van de strategische richting van de BCLA, terwijl ze de wensen van de leden vertegenwoordigen en helpen ervoor te zorgen dat alle standpunten van de vereniging, het beroep en de industrie vertegenwoordigd zijn in alle activiteiten.

Van alle leden van de raad wordt verwacht dat ze leiderschap op topniveau bieden voor de organisatie, het lidmaatschap van BCLA promoten en actief aanmoedigen, deelnemen aan vergaderingen van de raad, CPD-evenementen en de hoog aangeschreven conferenties.

BCLA chief executive Luke Stevens-Burt zei: “Een BCLA raadslid heeft een passie voor contactlenzen en ooggezondheid. Van raadsleden wordt verwacht dat zij onze missie, doelen, beleid, programma’s, diensten, sterke punten en behoeften kennen, begrijpen en ondersteunen. De Raad heeft de eindverantwoordelijkheid voor het leiden van de zaken van de vereniging, om ervoor te zorgen dat de vereniging solvabel is, goed wordt geleid en de resultaten levert waarvoor ze is opgericht. We kijken uit naar sollicitaties van oogzorgprofessionals die zich inzetten voor een opwindende toekomst voor contactlenzen”.

Om dit te bereiken zijn de belangrijkste taken onder andere:

  • Bijwonen van raadsvergaderingen en deelnemen aan commissievergaderingen en werkgroepen
  • Agendapunten voorstellen voor raadsvergaderingen
  • Het kennen, begrijpen en ondersteunen van de missie, doelen, beleid, programma’s, diensten, sterke punten en behoeften van de vereniging.
  • Van tijd tot tijd kan je gevraagd worden om BCLA te vertegenwoordigen binnen de vertegenwoordigde groep, bijvoorbeeld door evenementen bij te wonen en deel te nemen aan relevante vergaderingen.
  • Rapporten leveren aan de raad van vertegenwoordigde groepen/commissies
  • Lidmaatschap van BCLA promoten en actief aanmoedigen
  • Deelname aan BCLA-evenementen, bijvoorbeeld ondersteuning en assistentie verlenen bij BCLA-conferenties en BCLA-webinars
  • Indien van toepassing, na enige ervaring en de juiste training, optreden als mentor voor nieuwe leden van de raad

 

Nominaties zijn welkom van optometristen (inclusief degenen die net gekwalificeerd zijn), contactlensspecialisten en opticiens, oogartsen en mensen uit de industrie en het technische gedeelte van het beroep.

De nominaties sluiten op 26 april 2024. De stemming vindt in mei elektronisch plaats en de nieuwe leden van de raad worden bekendgemaakt tijdens de algemene vergadering die in juni plaatsvindt.

Bij vragen of behoefte aan aanvullende informatie, stuur een e-mail naar [email protected].

Tags: