Presbyopie-editie van BCLA onderzoeksproject wordt gepubliceerd

Een ‘baanbrekend’ wereldwijd consensusrapport van BCLA zal op feiten gebaseerde richtlijnen bieden aan oogzorgprofessionals over alle aspecten van presbyopie en het beheer ervan – en zal de toekomst van patiëntenzorg voor de komende jaren vormgeven. BCLA CLEAR™ Presbyopia zal worden gepubliceerd in de komende editie van het tijdschrift ‘Contact Lens and Anterior Eye’ (CLAE) en zal het werk bevatten van panels van wereldwijd gerespecteerde experts op dit gebied. Het zal voortbouwen op de impact van de eerste BCLA CLEAR™-uitgave, gepubliceerd in april 2021, die zich richtte op contactlenzen en een essentieel referentiepunt is gebleken voor contactlenszorg, onderzoek en begeleiding over de hele wereld.

Luke Stevens-Burt, chief executive van de BCLA, zei: “Het BCLA CLEAR™-project is een ongelooflijke samenwerking geweest en we kijken uit naar de publicatie van een hoeveelheid werk waarvan we overtuigd zijn dat het een blauwdruk zal worden voor het beheer van presbyopie, wereldwijd. Deze artikelen en het vervolgmateriaal dat we produceren zullen van onschatbare waarde zijn voor contactlensspecialisten, omdat ze gemakkelijk toegang krijgen tot een verbazingwekkende hoeveelheid onderzoek, analyses en gegevens en uiteindelijk van enorm voordeel zullen blijken te zijn voor patiënten. Dit onderzoek zal ons in staat stellen om een wereldwijde consensus te vormen over contactlenspraktijken, waarbij ECP’s kunnen zien welke informatie op bewijs gebaseerd is, onderzoekers hiaten in de huidige kennis kunnen identificeren en de industrie kan bepalen wat er nog bereikt moet worden. We zijn ongelofelijk dankbaar voor de financiering door Alcon, Bausch + Lomb, CooperVision en Johnson and Johnson Vision die dit project mogelijk hebben gemaakt. Deze financiering stelt ons in staat om het onderzoek te publiceren en andere middelen te ontwikkelen om de verspreiding te verbeteren”.

BCLA CLEAR™ Presbyopia zal acht overzichtspapers bevatten, elk samengesteld door een panel voorgezeten door internationaal gerenommeerde experts. De onderwerpen en panelvoorzitters zijn:

  1. BCLA CLEAR™ Presbyopia – panel chairs
  2. Mechanism and Optics- Leon Davies
  3. Epidemiology and Impact – Maria Markoulli
  4. Evaluation and diagnosis – James Wolffsohn
  5. Management of Spectacles with Contact Lenses – Philip Morgan
  6. Management with Corneal Techniques – Jennifer Craig
  7. Management with Scleral and Pharmaceutical Techniques – Shehzad Naroo
  8. Management with Intraocular Lenses – Christina Schnider

Het baanbrekende onderzoek wordt gepubliceerd in de volgende editie van CLAE. Ga voor meer informatie naar www.bcla.org.uk.

BCLA CLEAR™ Presbyopia werd mogelijk gemaakt door de BCLA, met financiële steun in de vorm van onderwijsbeurzen voor samenwerking, publicatie en verspreiding verstrekt door Alcon, Bausch + Lomb, CooperVision en Johnson & Johnson Vision.

Tags: