Prinses Beatrix bij viering 75 jaar Oogfonds

Prinses Beatrix der Nederlanden is donderdagavond 10 november in Flint Theater in Amersfoort aanwezig bij het gala ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Het Oogfonds.

 

Tijdens de viering geven mensen met een visuele beperking en oogspecialisten toelichting op de impact van slechtziendheid en op de ontwikkelingen in de oogheelkunde. Prinses Beatrix opent het gala en spreekt met medewerkers van het Oogfonds over actuele projecten van het fonds, medisch-wetenschappelijk oogonderzoek en de behandeling van oogziekten. Voor alle aanwezigen die slechtziend of blind zijn, is het hele programma toegankelijk via live audiodescriptie. Een tolk beschrijft wat er te zien is op het podium en door deze extra uitleg is het programma voor mensen met een visuele beperking veel beter te volgen.

 

Foto Beatrix vanuit persbericht Het Oogfonds. Foto credits: RVD – Jeroen van der Meijde 

Een toekomst met het Oogfonds

Het Oogfonds gelooft in een toekomst waarin iedereen kan blijven zien waar hij/zij van houdt. Het aantal mensen met een oogprobleem stijgt en de oplossing ligt in voorlichting, preventie en meer oogonderzoek. Het Oogfonds financiert wetenschappelijk onderzoek naar het voorkomen en behandelen van oogproblemen. Ook steunt de stichting patiëntenverenigingen in het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met een visuele beperking. Prinses Beatrix is sinds 1980 (42 jaar) beschermvrouwe van het Oogfonds.

 

BEELD CREDITS: de foto van Beatrix is verkregen uit het persbericht van Het Oogfonds. Foto credits: RVD - Jeroen van der Meijde

Tags: