Safilo tekent doorlopende licentieovereenkomst voor David Beckham Eyewear

Safilo Group heeft een permanente licentieovereenkomst getekend met Authentic Brands Group (Authentic) voor David Beckham Eyewear, ter vervanging van het vorige contract dat afliep aan het einde van 2030. Onder de nieuwe overeenkomst zal Safilo de volledige waardeketen blijven beheren, inclusief het ontwerpproces dat creatief wordt geleid door David Beckham, tot aan de productie en wereldwijde distributie ervan.

 

Na een aankondiging in 2019 onthulde David Beckham zijn eerste Eyewear by David Beckham collectie in 2020 – een nieuw brillenmerk ontworpen door Beckham in samenwerking met de Safilo Group, en wereldwijd verkrijgbaar. Geïnspireerd door zijn vele jaren als een wereldwijd stijlicoon, werkte David Beckham nauw samen met het ontwerpteam van Safilo om een uitgebreide collectie zonnebrillen en optische monturen te creëren. De collecties, waarvan er elk jaar twee zijn uitgebracht (lente/zomer & herfst/winter), zijn gemaakt met vakmanschap, hoogwaardige materialen, subtiele ontwerpen en kenmerkende details.

 

“Ik kijk nog steeds uit naar meer jaren van creatie en innovatie met het fantastische team van Safilo. Ik ben zo trots op wat we hebben bereikt sinds onze eerste Eyewear by David Beckham-collectie in 2020, wat te danken is aan het harde werk en de samenwerking met een briljant en creatief team. Terwijl we ons blijven richten op het ontwikkelen van opvallende stijlen, kijk ik ernaar uit om te zien waar we het bedrijf in de toekomst zullen brengen.” – David Beckham.

 

Sinds de lancering heeft het merk een wereldwijde aanhang vergaard. De tijdloze ontwerpen zijn doordrenkt met moeiteloze Britse verfijning en stijlvolle silhouetten met verfijnde details, waaronder het kenmerkende ‘Talisman’. Dit iconische Talisman-detail is geïnspireerd op de vleugels van een vogel – symbool van kracht, bescherming en vrijheid – en is zichtbaar aan de voorkant en zijkant van de bril, naast een DB-monogram dat op de lens is gelaserd.

 

“We zijn 2024 begonnen met belangrijk nieuws over ons gelicenseerde portfolio, met de vroegtijdige vernieuwing van enkele van onze belangrijkste partnerschappen. Deze nieuwe overeenkomst markeert nu weer een mijlpaal binnen onze strategie. Door David Beckham om te vormen tot een permanent licentie, beveiligen we nog een hoeksteen van ons portfolio met een van de meest succesvolle brillenmerken van de afgelopen jaren. Sinds het begin van onze vruchtbare samenwerking in 2019 hebben we onze klanten en eindconsumenten altijd hoogwaardige collecties aangeboden, waardoor de Eyewear by David Beckham-collectie is uitgegroeid tot een topmerk voor mannen in het wereldwijde premiumsegment en een grote kracht in het digitale universum van Safilo dankzij het wereldwijde publiek van David. We zullen blijven samenwerken om de merkbekendheid verder te maximaliseren en de wereldwijde penetratie ervan.” – Angelo Trocchia, CEO van Safilo Group.

 

www.safilogroup.com