SILMO Optical Design Contest 2024

SILMO, de World Eyewear Optics Exhibition, lanceert de derde editie van de Optical Design Competition, in combinatie met de editie van 2024. Deze vindt plaats van 20 t/m 23 september te Parc des Expositions Paris Nord Villepinte.

SILMO Paris, de toonaangevende beurs voor optiek en brillen, is verheugd de lancering van de derde editie van de Optical Design Competition aan te kondigen. Een unieke kans voor nieuwe generaties ontwerpers om de grenzen van innovatie op het gebied van optische brillen te verleggen. Sinds 1967 is SILMO Paris een belangrijk evenement in de wereld van de optiek, waarbij jong talent wordt aangemoedigd om de toekomst van de industrie te verbeelden.

Thema van de Optical Design Competition 2024: Accessoirebrillen – welke nieuwe functies voor welke nieuwe toepassingen?

De wedstrijd van dit jaar kijkt naar de veranderende rol van accessoirebrillen en onderzoekt het potentieel voor nieuwe functionaliteit en innovatief gebruik. Onder leiding van de gerenommeerde ontwerper Olivier Jault moedigt de wedstrijd studenten aan om brillen niet alleen op hun traditionele functie te richten, maar er ook nieuwe functies aan toe te voegen die voldoen aan de nieuwe behoeften van de moderne samenleving.

Voorwaarden voor deelname
De wedstrijd staat open voor meerderjarige studenten in het 3e, 4e of 5e jaar van een ontwerpopleiding en biedt ruimte voor individuele of collectieve expressie. Deelnemers kunnen ook samenwerken met andere studenten die voldoen aan dezelfde leeftijds- en niveaucriteria, waardoor de diversiteit van de voorstellen wordt vergroot. Projecten moeten voor 15 juni 2024 worden ingediend op het speciale platform.

Beoordelings- en selectieproces
Een internationale jury van designprofessionals, voorgezeten door ontwerper Olivier Jault, zal de projecten beoordelen op criteria zoals innovatie, creativiteit, functionaliteit, sociale en ecologische verantwoordelijkheid en haalbaarheid van het project. De inzendingen op de shortlist worden in juli 2024 bekendgemaakt en de winnende projecten worden ontwikkeld in samenwerking met de industriële partners van SILMO.

Awards
Naast de erkenning die het succes oplevert, ontvangt de winnaar van de wedstrijd een prijs van 10.000 euro, die gezamenlijk aan de school en de student wordt toegekend. De creatie van de winnaar zal gedurende SILMO Paris 2024 tentoongesteld worden, waardoor het een grote zichtbaarheid krijgt. Het werk van de winnaar kan ook worden gepresenteerd op SILMO Paris 2025.

Tags: