SILMO staat om de hoek

Vrijdag 29 september is het zover: SILMO Paris 2023! Met een nieuwe indeling in de hallen 6 en 7 vindt de beurs het circuit opnieuw uit om de nieuwsgierigheid van de bezoekers te prikkelen en hun ontdekking van de bijna 1.000 exposanten te bevorderen. Team Eyeline is uiteraard ook aanwezig op de beurs en blikt graag alvast vooruit.

 

FUTUROLOGY
De interdisciplinaire discussieruimte SILMO NEXT, gewijd aan ‘futurology’, biedt een overzicht van de laatste technologische innovaties. Deze statuscheck maakt het mogelijk om de belangrijkste vooruitgang te (her)ontdekken op het gebied van Smart Eyewear, fysieke ervaringen en ecologisch verantwoord design. Naast deze meeslepende retrospectieve biedt FUTUROLOGY unieke ervaringszones waar bezoekers smart-producten kunnen uitproberen, de nieuwste trends in virtual reality kunnen ontdekken en een innovatieve benadering van duurzame productie kunnen ervaren: bezoekers krijgen de kans om monturen te injecteren met plastic van gerecyclede flessen en kunnen een montuur winnen dat ter plekke op maat wordt gemaakt.

TRENDS FORUM
De trends op het gebied van brillen worden nog duidelijker weergegeven in het digitale magazine TRENDS by SILMO. In een speciaal ontworpen ruimte worden deze grote trends vertegenwoordigd door een selectie van de beste monturen voor brillen en zonnebrillen van exposanten die deelnemen aan de beurs.

TRENDS BY SILMO, HET DIGITALE MAGAZINE
SILMO Paris lanceert voor elke editie Trends by SILMO, een digitaal magazine. Nieuwe toepassingen, zwakke signalen, sterke concepten; dit inspirerende nummer onthult de stijl- en designvooruitzichten voor 2023-2024 en een diepgaande analyse van alle invloeden van de industrie. Van merken en producten tot innovaties, marketing en materialen, Trends by SILMO ontcijfert de veranderingen en trends die de optiekwereld vorm zullen geven.

2023 OPTICAL AND EYEWEAR DESIGN COMPETITION
Na het aftrappen van de 2022-editie van SILMO Paris is de Optical Design Contest dit jaar terug en worden studenten van designscholen over de hele wereld uitgenodigd om te reageren op een verplicht thema dat relevant is voor de huidige tijd: sport. De jury, bestaande uit optiek- en designprofessionals en voorgezeten door Marie-Christine Dorner – een interieurarchitect, ontwerper en scenograaf –, komt op vrijdag 29 september bijeen om uit de verschillende geselecteerde concepten de winnaar te kiezen op basis van een volledig dossier en een 3D-printprototype.

SILMO D’OR AWARDS
De 30e editie van de SILMO d’OR awards ter erkenning van innovatie en creativiteit is een uitzonderlijk evenement sinds de lancering in 1994, en de ultieme bekroning voor de vindingrijkheid en inventiviteit van meer dan 330 bedrijven! Dit jaar voorgezeten door Nicolas Fafiotte, ‘couturier of exceptional moments’.

SILMO ACADEMY
‘Van het plannen van prestaties naar succes: elitebeoefenaars van oculaire zorg worden’: dat is het thema van 2023 van SILMO ACADEMY. De formulering is een verwijzing naar de Rugby World Cup, die gelijktijdig zal worden gehouden met zowel de SILMO vakbeurs 2024 als de komende Olympische Spelen in Parijs. Gedurende twee dagen – zaterdag 30 september en zondag 1 oktober – zal de 12e editie van deze wetenschappelijke conferentie van dichtbij bekijken hoe prestaties kunnen worden geoptimaliseerd en succes kan worden gegarandeerd, gezien vanuit twee invalshoeken: de prestaties van de optiekprofessional en de prestaties van het gezichtsvermogen van de patiënt.

IOA, DE INTERNATIONALE PRIJS VOOR OPTICIEN VAN HET JAAR
De International Opticians Association (IOA), een beroepsorganisatie aan de overkant van het Kanaal, reikt elk jaar in samenwerking met SILMO Paris een prijs uit om een opticien in de schijnwerpers te zetten die blijk geeft van voorbeeldig professionalisme. Voorafgaand aan de benoeming van de winnaar tijdens de SILMO D’OR-prijsuitreiking had de jury de eer om een voorselectie te maken van de vijf finalisten: Jean-François Porte uit Frankrijk, Phernell Walker en Carrie Wilson uit de Verenigde Staten, Angela Mitchell uit Nieuw-Zeeland en Vitor Manuel Simoes Martins uit Portugal.