Terugblik: Cleanup Day met Théa Pharma

Al meerdere jaren op rij ondersteunt Théa Pharma de Plastic Soup Foundation tijdens ‘World Cleanup Day’, een dag gewijd aan het verzamelen van zwerfafval op straat. Dit jaar werd er door Théa Pharma op zondag 3 september een Cleanup-actie georganiseerd op twee locaties in Nederland, zowel in het noorden als in het zuiden. Niet alleen het team van Théa Pharma kwam samen om zwerfafval op te ruimen, maar ook andere mensen hielpen mee, zowel binnen als buiten de optieksector, met als doel: een schoner Nederland creëren, samen met elkaar! Team Eyeline stak ook de handen uit de mouwen om te helpen tijdens deze actie en om ondernemers bewust te maken van het belang van dit initiatief.

 

Théa Pharma is trots dat zowel oogzorgverleners als patiënten al ruim 150 jaar toegang hebben tot hun innovatieve oogzorgproducten. Meer dan ooit beseft Théa Pharma het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen en hun ‘plastic voetafdruk’. Dit markeerde het begin van hun inzet voor de Plastic Soup Foundation. Dit is één van de initiatieven die Théa Pharma neemt om meer maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

 

 

Dit jaar begon Théa Pharma hun Cleanup-actie in zowel het noorden als het zuiden van Nederland, waaronder in Nationaal Park de Biesbosch in Dordrecht en de omgeving van Jachthaven Kortenhoef in Hilversum. Met behulp van vissersbootjes, werden verschillende plekken op en rondom het water bezocht om zoveel mogelijk afval te verzamelen. Daarnaast werd er ook gebruik gemaakt van een kano of een wandelroute voor het verzamelen van zwerfafval. Wat was de opbrengst aan het einde van de dag? Volle afvalzakken gevuld met plasticresten, sigaretten, bierdoppen, blikjes, barbecue-accessoires en -resten, maar ook een koelbox, een chemisch toilet van een boot, een pallet en andere ’troep’ die niet thuishoren in de prachtige natuur.

 

“De Cleanup-actie van Théa Pharma  zorgt voor het verbinden van mensen en het uitwisselen van ideeën binnen de oogzorgsector. Groen staat hedendaags centraal in de zorg, het belang van duurzaam ondernemen wordt tijdens deze dag des te meer benadrukt” – Rob Wouters, oogarts Oogcentrum Noordholland.

 

Cleanup Day 2024

Théa Pharma kijkt ernaar uit om zich ook volgend jaar weer in te zetten voor de Plastic Soup Foundation. Onder het motto ‘één team, één taak’ roept Théa Pharma alle oogzorgverleners op om deel te nemen aan toekomstige Cleanup-acties, want samen bereiken ze nog meer!  Blijf Théa Pharma, de website en social media van Eyeline in de gaten houden voor de laatste updates.

Meer informatie is te vinden via: www.theapharma.nl