Vooruitblik: Silmo Paris

Sinds de oprichting heeft SILMO Paris zich ingezet om optiekprofessionals te begeleiden bij het vormgeven van de toekomst binnen de branche. Met een nieuwe indeling in hallen 6 en 7, zal de vakbeurs nieuwsgierigheid van bezoekers prikkelen en het aantal exposanten bevorderen. Team Eyeline blikt vooruit op wat u kunt verwachten tijdens Silmo Paris. 

 

SILMO NEXT

De ruimte ‘SILMO NEXT’, gewijd aan toekomstgerichtheid, zal de nieuwste technologische innovaties laten zien, waaronder de belangrijkste vooruitgangsgebieden in het Smart Eyewear-veld. Bezoekers kunnen slimme producten uitproberen, de nieuwste trends in virtual reality ontdekken en een innovatieve benadering van duurzame productie ervaren. Zo krijgen bezoekers de kans om monturen te maken met plastic uit gerecyclede flessen en kunnen een paar op maat gemaakte monturen winnen die ter plaatse worden vervaardigd.

 

Trends by SILMO, het digitale magazine

SILMO Paris lanceert ‘Trends by SILMO’, een digitaal magazine waarin hedendaagse brillentrends worden weergeven. Deze inspirerende uitgave onthult de stijl- en ontwerpvooruitzichten voor 2023-2024 en een analyse van alle invloeden in de branche. Van merken en producten tot innovaties, marketing en materialen, Trends by SILMO ontcijfert de veranderingen en trends die de wereld van de optiekbranche zullen vormgeven. Tijdens Silmo Paris worden de trends vervolgens tentoongesteld in een speciaal ontworpen ruimte en worden vertegenwoordigd door een selectie van de beste monturen van exposanten die deelnemen aan de vakbeurs.

 

Optical Design Contest

De Optical Design Contest keert dit jaar terug en nodigt studenten van ontwerpscholen over de hele wereld uit om deel te nemen. Het thema van dit jaar is: sport. Bestaande uit optische en ontwerpprofessionals en voorgezeten door Marie-Christine Dorner, een interieurarchitect, ontwerper en scenograaf, zal de jury op vrijdag 29 september bijeenkomen om de winnaar te kiezen uit de verschillende geselecteerde concepten en een 3D-printprototype.

 

SILMO d’Or Award

De 30e editie van de Silmo d’Or Award ter erkenning van innovatie en creativiteit is een uitzonderlijk evenement en de ultieme erkenning voor de vindingrijkheid en inventiviteit van meer dan 330 bedrijven. Dit jaar wordt de SILMO d’Or Award voorgezeten door Nicolas Fafiotte.

 

Team Eyeline heeft nu al een #oogjeopjou en treft u graag tijdens deze vakbeurs van 29 september t/m 2 oktober in Paris Nord Villepinte.

 

MEER INFORMATIE

www.silmoparis.com

Tags: