Webinar: axiale lengtemeting met betrekking tot myopiemanagement

Het eerste BCLA-webinar van 2024 zal gaan over het gebruik van axiale lengtemeting als leidraad voor besluitvorming met betrekking tot myopiemanagement. Het webinar, gesponsord door Topcon Healthcare, wordt gehouden op woensdag 27 februari 2024 vanaf 19.00.

 

Met de toename van myopie dat nu een grote rol speelt in de dagelijkse activiteiten van veel praktijken, zal het webinar bijdragen aan de kennis van deelnemers over myopie en het vertrouwen vergroten bij het beoordelen van patiënten. Gegeven door Karin van Hees en Daisy Laan, zal de interactieve sessie richtlijnen geven over wanneer oogzorgprofessionals moeten beginnen met behandeling en indicaties geven wanneer succes geclaimd kan worden en wanneer gestopt moet worden. Deelnemers zullen leren hoe ze axiale lengte en progressie kunnen gebruiken als leidraad bij besluitvorming, en de hosts zullen tips geven over hoe u patiënten kunt beheren zonder axiale lengtegegevens. De sessie zal zich ook richten op communicatie met de patiënt, educatie en het kiezen van de beste behandeling voor patiënten.

 

Karin van Hees en Daisy Laan

Karin Van Hees studeerde in 2010 af aan de Hogeschool Utrecht. Ze werkt sindsdien bij een van de toonaangevende Nederlandse contactlenspraktijken, met de nadruk op specialiteitslenzen en myopiemanagement. Ze is voorzitter van de Contactlenscommissie van de Nederlandse Vereniging voor Optometrie (OVN) en ambassadeur voor contactlensveiligheid en myopie.

Daisy Laan is een ervaren zorgprofessional met expertise in zowel orthoptie als optometrie. Ze heeft een masterdiploma in Clinical Health Sciences en uitgebreide ervaring in myopiemanagement in de eerste en tweede lijn. Na zeven jaar ervaring in de optiek werkt Daisy nu in het ziekenhuis en als docent aan de Hogeschool Utrecht, waar ze bijdraagt aan zowel klinische praktijk als onderwijs op het gebied van orthoptie en optometrie.

 

De sessie staat open voor iedereen. Er is één CPD-punt beschikbaar, alleen voor BCLA-leden.

Om u aan te melden voor de sessie of om lid te worden van BCLA, bezoek: www.bcla.org.uk.

Tags: ,