Wecare ontwerpt nieuwe eyecatcher | Akkerman Optiek Meent Rotterdam

Demal Svraka nam in 2015 Akkerman aan de Meent in Rotterdam over van Marc en Xander Pols. In zijn hoofd maalde hij weleens met de gedachte om te gaan verbouwen, zodat hij echt zijn eigen winkel kon creëren. Een winkel die niet hoogdrempelig is, vooral praktisch maar wel met een luxe uitstraling. Deze wens is nu werkelijkheid geworden met hulp van interieurontwerper Wecare.

 

Akkerman Optiek Meent Rotterdam na verbouwing

Demal kwam in gesprek met Koos Bastiaansen van Wecare, waarna de eerste plannen werden gesmeed. Een fraaie luxe en stijlvolle winkel, het resultaat mag er zijn. De ramen van het hoekpand aan de Meent zorgen voor een open uitstraling.

“Het bruine marmer is een idee van Wecare op mijn vraag om een eyecatcher, iets aparts”, vertelt Demal enthousiast. “Het is chique, luxe, zeker niet klinisch en geeft een mooie look & feel. Merken zoals Chanel, Tom Ford, en John Dalia worden mooi uitgelicht, de ZEISS-presentatie ‘Choose your colour’ springt eruit. Klanten willen toch vaker een bril met een tintje of kleurtje. Nu kun je in één oogopslag zien welke kleuren we allemaal presenteren”, aldus Demal. De toevoeging van goud aan het logo komt terug in de etalage, de lampen en zelfs brillenspray-tap.

 

“De klanten zijn zeer positief over de nieuwe uitstraling van Akkerman Optiek na de verbouwing. Het is zelfs drukker in de winkel. Ik ben maar wat blij met het werk van de ontwerpers en makers van Wecare. Er was meteen een klik; dat voelde zo goed en was mij zoveel waard, dat ik niet verder hoefde te zoeken.”

 

Samenwerking tussen opticien en interieurontwerper

Het bevlogen verhaal van de eigenaar van Akkerman Optiek Meent Rotterdam maakt eens te meer duidelijk hoe belangrijk zo’n samenwerking tussen een opticien en interieurontwerper als Wecare is. “Als ondernemer vind je natuurlijk altijd dat iets te duur is”, lacht Demal. “Maar ik ben superblij met de hele gang van zaken tijdens de verbouwing tot en met de nazorg. Ik kan Wecare zeker aanbevelen. De klanten, mijn collega’s en ik, zijn stuk voor stuk tevreden. Het was het echt allemaal dik waard. Kortom, ik ben supertrots op mijn winkel”.

 

MEER INFORMATIE

Benieuwd naar het proces van de verbouwing? Lees verder in Eyeline Magazine #2 2023.

 

www.wecare-int.com

[email protected]

+31 (0)55 5385696