Werken in de optiek onder de aandacht

Hedendaags heerst er een ‘gillend’ tekort aan opticiens. Het Deltion College in Zwolle wil dit tekort aanpakken door studenten te enthousiasmeren over de opleiding tot Opticien. De eerste stappen zijn gezet door het Deltion College doormiddel van een succesvolle open dag waar diverse ambassadeurs waaronder Oogwereld, Eye Wish, De Optisjen in Sneek, Briluniek in Meppel, Hans Anders en EyeCare hun persoonlijke verhaal kwamen vertellen tegen potentiële nieuwe studenten.

De opendag, in een nieuw jasje, werd gevormd door een inspiratievolle samenwerking en chemie tussen het Deltion College en ambassadeurs binnen de optiekbranche.

 

“De open dag van het Deltion Collega was een eerste ‘proefballon’ om werken binnen de optiek branche te stimuleren. Het Deltion College hoopt dat dit de aanzet is voor nog meer aandacht en dat andere scholen ditzelfde concept zullen uitrollen”. – Harry Bijker, optiekondernemer (franchiser Eye Wish en optiekinvesteerder) en BPV-docent: opleiding tot Opticien en Audicien.

 

Oproep aan alle (hoge)scholen en mensen binnen de optiek branche

De succesvolle opendag van het Deltion College vraagt om herhaling. Graag doet het Deltion College een oproep om bezig te blijven met het werven van nieuwe optiek studenten om op die manier samen het tekort aan opticiens uit te roeien. SIPO doet met de campagne: www.werkenindeoptiek.nl onder andere ook hun best om de branche op de kaart te zetten. Ook zij kunnen het niet alleen, helpt u ook mee?

 

 

www.deltion.nl/opleidingen/opticien