Zenja Looijmans Beste Optiekstudent 2022

Eyeline feliciteert Zenja Looijmans, werkzaam bij de EyeCare Groep: uit zeven genomineerden werd zij dinsdag 20 september verkozen tot Beste Optiekstudent van het jaar. Met de jaarlijkse verkiezing, georganiseerd door de NUVO, wil de brancheorganisatie onder andere laten zien hoe leuk en veelzijdig de optiekopleiding is.

Winnares Zenja Looijmans (46) volgende haar opleiding aan het Summa College in Eindhoven. Ze startte als gastvrouw in een optiekwinkel, wilde doorgroeien naar opticien en begon in februari 2020 met de opleiding. Door coronamaatregelen en onderwijsveranderingen liet ze zich niet van haar stuk brengen. Naast medewerker en student is Zenja ook een trotse moeder. Al deze rollen weet zij goed te combineren. Haar sterke sociale vaardigheden zorgen ervoor dat zij zowel op haar werk als op de opleiding graag gezien wordt. Ze is engergiek, behulpzaam en niet bang om ergens moeite voor te doen. Donald Wolf van de EyeCare Groep: “Ondanks dat Zenja volledig nieuw was in onze mooie optiekbranche, was dit op de winkelvloer nauwelijks te merken. Zonder aarzeling stapt ze altijd met een glimlach op de klanten af en weet ze de klanten direct op hun gemak te stellen. Door deze frisse, spontane en gastvrije uitstraling hebben de klanten al snel vertrouwen in Zenja, er wordt regelmatig gevraagd of ze specifiek door haar geholpen kunnen worden. Op het vaktechnische gebied heeft Zenja ook flinke stappen gezet. Ze draait haar hand niet om voor een ingewikkelde reparatie, het inslijpen van glazen of het maken van een zonneclip. Ook het geven van een goed onderbouwd glasadvies is gesneden koek voor haar, de verschillende mogelijkheden weet ze erg begrijpelijk uit te leggen aan de klanten. Hopelijk mogen wij nog lang van haar positieve energie genieten en weet ze nog veel klanten blij te maken als echte klantenbinder!”

Genomineerden

De scholen hebben allemaal zelf een genomineerde voorgedragen, op basis van input van de stage- en studiebegeleider. De vakjury koos vervolgens een winnaar uit deze genomineerden. De jury keek niet alleen naar prestaties op school, maar ook naar wat de kandidaat bijzonder maakt en hoe hij/zij het in de klas en in het optiekbedrijf deed. In de vakjury, samengesteld door de NUVO, zaten vier gerenommeerde professionals uit de optiekbranche. Naast Zenja waren nog zes andere optiektalenten in de race: Lisanne Lambregts (Da Vinci, Dordrecht ), Katja Wurms (Deltion College, Zwolle), Iman Alweso (DHTA, Utrecht), Nanieke Hendriks (Gilde Opleidingen, Roermond), Bassel Alsabbagh (Regio College, Zaandam), Reza Kashani (Zadkine, Rotterdam). Alle genomineerden ontvingen een cheque van 100 euro. Winnares Zenja kreeg een cheque van 500 euro.

Keurmerk en Werkenindeoptiek

Met deze jaarlijkse verkiezing vraagt de NUVO aandacht voor het belang van goede oogzorg. In Nederland is het voor opticiens niet verplicht om een diploma te hebben. Veel mensen weten dat niet. Op www.nuvo-keurmerk.nl kun je zien of een optiekbedrijf lid is van de NUVO en het NUVO-keurmerk voert. Alleen bedrijven met gediplomeerde opticiens mogen dit keurmerk voeren.

www.werkenindeoptiek.nl
www.nuvo.nl

Beeld: © Roy Lazet