Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar therapeutische toepassing van gekleurde contactlenzen

24 oktober 2022 om 19:30 - 21:30

Scholing, met nuance!

Op maandagavond 24 oktober 2022 vindt om 19:30 uur het webinar plaats dat Ercon organiseert om meer bekendheid te geven aan de toepassingen van gekleurde contactlenzen voor in de contactlens- of optometriepraktijk.  Tijdens dit webinar zal oogarts Carina Koppen u informeren over verschillende oculaire afwijkingen die een indicatie zouden kunnen zijn voor het aanmeten van contactlenzen met een bepaalde kleuring. Vervolgens zullen optometristen Michaella Sas-Meertens en Rumeysa Tezgel, die beide werkzaam zijn bij Visser Contactlenzen, vertellen over hun ervaringen met betrekking tot het aanmeten van dit, voor veel specialisten redelijk onbekende, type contactlens. Al gauw zal duidelijk worden dat het aanmeten van gekleurde contactlenzen een grote impact kan hebben op het visuele comfort, of zelfs de kwaliteit van leven, van uw cliënt of patiënt.

Erik Smidt (directeur van Ercon Contactlenzen) en Bianca Schut (optometrist en contactlens consulent bij Ercon Contactlenzen) slaan hiermee een nieuwe weg in door een webinar aan te bieden dat niet louter over het eigen product gaat, maar over een productgroep in het algemeen. “We vinden het belangrijk dat contactlensspecialisten en optometristen de mogelijkheid krijgen zich verder te ontwikkelen. Het is dan ook een bewuste keuze geweest drie ervaren oogzorgprofessionals uit te nodigen die hun kennis en kunde graag met vakcollega’s delen.” Accreditatiepunten zijn aangevraagd en reeds goedgekeurd voor het Kwaliteitsregister Paramedici; na het bijwonen van het webinar worden 2 punten toegekend.

Bianca Schut is tevens docent Contactlenzen op het Deltion College te Zwolle: “Tijdens de opleiding wordt er zeker aandacht besteed aan het aanmeten van speciale types lenzen, maar het aanmeten of de toepassing van gekleurde lenzen wordt niet breeduit behandeld. Wanneer ik tijdens de casuïstieklessen benoem dat er ook lenzen zijn met bepaalde tinten of prints als mogelijke oplossing voor een bepaald praktijkprobleem, dan geeft een groot aantal studenten aan dat ze hier nog niet eerder van hadden gehoord. Zo zien we maar weer, het bijblijven en dus het krijgen van les is more!”

Aanmelden voor het webinar kan eenvoudig via: Webinar therapeutische toepassing van gekleurde contactlenzen – Ercon Consultancy (erconctl.nl)

Gegevens

Datum:
24 oktober 2022
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags: