1e CooperVision Duurzaamheidsdag groot succes

Team Eyeline was maandag 15 april uitgenodigd voor de eerste CooperVision Duurzaamheidsdag. In Hoek van Holland raapten we, samen met het team van CooperVision en diverse opticiens, zoveel mogelijk plastic van het strand om bij te dragen aan een schonere samenleving. Dit was tevens de lancering van het duurzaamheidsplatform van CooperVision.   

Na het plastic rapen hield Peter Nitschke, Director of Community Partnerships bij Plastic Bank een inspirerende presentatie in PLSTK (pla-stic) Café Zeetoren. “Bij Plastic Bank hebben we een wereld zonder verspilling voor ogen en zetten we ons in om gemeenschappen en lokale ondernemers in staat te stellen een einde te maken aan armoede. Het gaat dus veel verder dan plastic recyclen, we noemen dat ‘social recycling’. Leden die plastic inzamelen hebben een beperkte toegang tot elementaire oogzorg en voor velen zal dit de eerste keer zijn dat ze een zichtscreening en de nodige oogcorrectie krijgen. We weten dat slechtziendheid de kwaliteit van leven, onafhankelijkheid en mobiliteit kan beïnvloeden. De samenwerking met CooperVision levert niet alleen aanzienlijke sociale voordelen op voor onze gemeenschappen, maar brengt ook onze visie om een einde te maken aan armoede tot leven”.

 

De CooperVision Duurzaamheidsdag komt zeker terug in 2025, dus houd de nieuwsbrief van CooperVision in de gaten. Een uitgebreid verslag zal te lezen zijn in ons nieuwste Eyeline Magazine.

www.coopervision.nl/over-coopervision/coopervision-en-duurzaamheid

Tags: