7 feitjes over de ogen

We gebruiken onze ogen niet alleen continu, in de optiekbranche houden we ons er ook nog eens een groot deel van de tijd mee bezig. Maar kende u deze leuke feitjes al?

  1. Een mens knippert gemiddeld wel 21.600 keer per dag met de ogen.
  2. De ogen focussen zich op maar liefst 50 verschillende dingen per seconde.
  3. Mensen die op latere leeftijd blind zijn geworden kunnen dromen in beelden, want het vermogen om visueel te dromen onstaat rond het vierde jaar. Mensen die blind zijn geboren dromen dus niet in beelden.
  4. De huid rond de ogen is dunner en droger dan die van de rest van het gezicht. Er zit niet veel bindweefsel onder, waardoor de huid van binnenuit minder steun krijgt. Daardoor ontstaan er lachrimpels die kunnen uitgroeien tot kraaienpoten.
  5. Zo’n zes procent van alle mannen kan geen verschil zien tussen rood en groen en is dus kleurenblind.
  6. Op het moment dat een baby wordt geboren is het brein nog ongevoelig voor lichtprikkels. Daardoor zien pasgeboren baby’s nog niet scherp, de wereld is een vage vlek voor ze. Het duurt vier weken voordat ze wat beter kunnen gaan zien.
  7. Mensen worden geboren met een fotografisch geheugen, maar dat neemt naarmate de leeftijd vordert snel af. Kinderen zijn er nog heel goed in om zich details te herinneren.

 

Meer feitjes over ogen

Bekijk het in onderstaande video:

 

Bron: https://modmod.nl/ogen-feitjes/